0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ófeigur Sigurdsson: Gud er vred, og coronaen er en klar besked til os om vores dumhed

Islandsk litteratur er gennemsyret af natur. Spruttende vulkaner, kælvende gletsjere og voldsomme storme er hverdagskost. Forfatteren Ófeigur Sigurdsson har skrevet en eventyrlig roman om en ’ildpræst’ fra 1700-tallet, som boede i en grotte i løbet af en voldsom vinter, og når Sigurdsson tænker på coronakrisen og nutidens kommercielle og overfladiske liv, oplever han, at han bliver ’gammeldags’. Han begynder at tale som den gudfrygtige ildpræst og insisterer på at se coronaen i et moralsk perspektiv.

FOR ABONNENTER

»Gletsjerfloden Muli fejer først alle kirkerne i området bort, så dyrestaldene, derefter bondehusene, den gamle berømte hovedgård Dyreskov bliver revet med af floden under et voldsomt rabalder (...) Straks står der i stedet vældige gennemsigtige bygninger af is, en hel spejlby, som udsender synsbedrag, og naturen er helt fra den«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder: