Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Louise Herrche Serup
Arkivfoto: Louise Herrche Serup

Forfatter Leonora Christina Skov

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter 120.000 solgte eksemplarer: Leonora Christina Skovs uventede bestseller skal filmatiseres

’Den, der lever stille’ bliver til en film, der skal instrueres af Puk Grasten fra Regner Grasten Film.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste år til jul kan danskerne opleve forfatteren Leonora Christina Skovs liv og fortællingen om hendes svære frigørelse fra sine fordømmende forældre som biograffilm.

Filmselskabet Regner Grasten Film har nemlig købt rettighederne til at filmatisere den selvbiografiske bestseller ’Den, der lever stille’, der er skrevet af den 43-årige forfatter.

Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Det er Regner Grastens datter Puk Grasten, der skal instruere. Hun debuterede i 2016 som instruktør på filmen ’37’ og modtog i 2017 Dreyer Prisen.

Puk Grasten fremhæver i pressemeddelelsen, at bogen har en historie, mange har kunnet identificere sig med:

»Historien fortæller nærværende om et liv kontrolleret af skyld, ensomhed, vrede og en mor, der ikke kan elske sit barn«.

»Det er et hårdt liv at være vidne til, men også inspirerende at turde leve sit eget liv og ikke det liv, andre pådutter én«.

Leonora Christina Skov kalder det surrealistisk at skulle se sit eget liv som film.

»Indtil videre har Regner Grasten og Puk Grasten kastet sig over alle mine tidligere romaner og en masse andet kildemateriale, og jeg føler virkelig, at min roman er i gode hænder«, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Bogen er solgt i 120.000 eksemplarer i Danmark, og forfatteren har flere gange udtrykt, at succesen er kommet bag på hende.

I sin anmeldelse af bogen skrev Politikens anmelder, at »det er utroligt, at forældre kan behandle deres barn på den måde. Det er utroligt, at et barn af sådanne forældre et eller andet sted finder kraft i sig selv til at stå på egne ben (i høje sko) og skabe det liv, hun ønsker sig, langt fra barndommens pertentlige parcelhushelvede i Helsinge«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden