Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Socialdemokratiet vil genforhandle det borgerlige medieforlig, hvis partiet vinder regeringsmagten ved det kommende valg, har kulturordfører Mogens Jensen flere gange lovet.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S åbner for at droppe nye tv- og radiokanaler for at skåne DR

Store dele af den borgerlige medieaftale skal kasseres helt efter et valg, men ikke alle besparelser på DR kan tilbageføres, siger Mogens Jensen (S).

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overtager Socialdemokratiet regeringsansvaret efter et kommende valg, skal henholdsvis en ny offentligt støttet radio- og tv-kanal måske droppes helt.

Samtidig skal den vedtagne public service-pulje beskæres for at styrke DR’s indhold til børn og unge.

Det er partiets kulturordfører, Mogens Jensen, som i et interview med Mediawatch sætter konkrete bud på nogle af de ændringer, der kan komme i spil, hvis det blå medieforlig fra sidste sommer skal genforhandles af et nyt flertal efter et valg, sådan som S tidligere har bebudet.

Socialdemokratiet lægger således op til at føre nogle midler tilbage til DR, men ikke til at aflyse hele den borgerlige besparelse på 20 procent på DR’s budgetter, da denne i vidt omfang er gennemført allerede, siger han.

»Men skridt for skridt vil vi styrke public service med de muligheder, vi har. Herunder også DR forstået på den måde, at vi i årene fremover skal have styrket DR’s tilbud til børn og unge samt deres lokale og regionale indhold«, siger Mogens Jensen til Mediawatch.

Desuden peger ordføreren på medieaftalens krav om, at udbydere af streaming-tjenester investerer 2 procent af deres omsætning i Danmark. Det skal øges til 5 procent, hvis det står til Mogens Jensen, der også vil af med de begrænsninger af lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationers muligheder for at få mediestøtte, som ligger i den nuværende aftale.

Aftale inden 2020

Mogens Jensen får ifølge Mediawatch opbakning til en genforhandling fra samtlige partier i den nuværende opposition, Enhedslisten, SF, Radikale Venstre og Alternativet.

Herfra lyder kravet bredt, at besparelserne på DR skal begrænses med en ny aftale, ligesom der fra flere sider støttes op om skærpede krav til streaming-tjenesterne.

En ny medieaftale bør kunne træde i kraft allerede i 2020, lyder det fra oppositionspartierne.

Public service-puljen, som DR ikke må søge, skal ifølge aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti vokse fra 35 millioner kroner årligt til 101 millioner kroner i 2023.

Den nye tv-kanal, som skal sendes i udbud dette efterår, er sat til at modtage et årligt statsligt tilskud på 50 millioner kroner, mens den nye radiokanal efter planen skal have 30 millioner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden