Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rock. Airbourne med forsanger og guitarist Joel O'Keeffe i spidsen var blandt dem, der underholdt på Roskilde Festival sidste år.
Foto: SIMON FALS (arkiv)

Rock. Airbourne med forsanger og guitarist Joel O'Keeffe i spidsen var blandt dem, der underholdt på Roskilde Festival sidste år.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roskilde Festival har over seks millioner til uddeling

Roskilde Festival forærer hvert år deres overskud væk. I år gælder det 6,6 millioner kroner.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roskilde Festival fik sidste år et overskud på 6,6 millioner kroner.

Det er ikke penge, der skal gemmes til dårligere tider, men i stedet gives væk. Desuden har de deltagende foreninger og organisationer tjent 19,2 millioner kroner.

Hele overskuddet fra festivalen doneres til velgørende organisationer. Og Steen Jørgensen, formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse, er glad og stolt over, at Roskilde Festival igen har formået at få et millionoverskud.

»Vi glæder os til, at det nu skal doneres til velgørenhed, for vi ved, at vi med vores donationer gør en forskel for rigtig mange mennesker«, siger han i en pressemeddelelse fra festivalen.

Ikke muligt at søge om penge

Pengene havner i Foreningen Roskilde Festival, der primært donerer til projekter og initiativer, der ligger inden for Roskilde Festivals værdisæt. Og hele overskuddet skal være udloddet inden starten på Roskilde Festival 2014.

»Foreningens bestyrelse finder selv de projekter, de vil støtte, så man kan ikke indsende ansøgning«, siger Steen Jørgensen.

»Vi har dog fået mange gode idéer fra kampagnen Your Donations, hvor Roskilde Festivals frivillige, gæster og andre interesserede kan være med til at pege på, hvem der skal doneres penge til«, siger formanden.

Nogen af dem, der får penge, er Folkekirkens Nødhjælp. Et projekt, som skal skabe aktive medborgere i Myanmar - tidligere kendt som Burma - gennem selvhjælpsgrupper for kvinder i landsbyer, har allerede fået 900.000 kroner - og nu får det yderlig en halv million kroner.

De 19,2 millioner kroner, som de 220 frivillige foreninger og organisationer på festivalen har tjent, er det bedste resultat for foreningerne i festivalens historie.

Det er Foreningen Roskilde Festival, der hvert år arrangerer Roskilde Festival. Formålet er at støtte humanitære og kulturelle initiativer.

Foreningen Roskilde Festival er momsfritaget og kan derfor ikke bruge overskuddet på kommende festivaler eller til andre investeringer.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden