Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Kålens tid er over os og bringer masser af god næring i spændende nye opskrifter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lav lækre retter med kål

Kål spiller en hovedrolle i det nordiske køkken og der er meget at vælge imellem lige nu. Her er 12 lækre opskrifter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kål kan være knasende frisk, give kraftig smag, mætte velsignet, og så er det både sund og billig mad.

Desuden er kål en del af det populære nye nordiske køkken.

Og du kan spise løs med god samvittighed da kålen er en klassisk vinterspise, der ikke skal rejse langt fra jord til bord.

MADKLUBBliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Kort sagt er der kun fordele ved at fylde sit køleskab og mave med årstidens mange kålsorter, der kan serveres på et hav af forskellige måder.

Her er et udsnit af retter med kål fra Politikens KOGEBOG, der indeholder flere hundrede opskrifter udviklet af Politikens madskribenter. Gå selv på opdagelse efter flere.


Hvidkål har en fantastisk holdbarhed, et højt indhold af vitaminer og et lavt kalorieindhold. Og så får man rigtig meget mad for pengene.

: Hos Camilla Plum bliver hvidkålen til en hurtig salat med feta og oregano. Den fungerer fint som forret med brød, eller tilbehør til eksempelvis kebab, lammefrikadeller og lammesteg.

: En god gammeldags ret, der smager skønt og mætter godt. James Price foreslår at man serverer 'pakkerne' med kogte kartofler og frisk agurkesalat.

: I Camilla Plums udgave af den klassiske salat kombineres hvidkålen blandt andet med grønne pebre og chili. Salaten skal 'hvile' i to dage inden servering, og er lækkert tilbehør til mange retter.

: Oscar Umahro Cadogan foreslår en lynsydning, der er en lynstegning bare med vand i stedet for olie. Det gør grøntsagerne lette og lækre.


Spidskål er en populær kålsort med en mildere smag end hvidkål. Spidskålen fås også i en smuk rød version, der kan pifte efterårs- og vintermadens look op.

: Tina Scheftelowitz nytænker den klassiske stegte flæsk, og tilføjer asiatiske indslag i form af miso, arametang og sesamfrø.

: En salat med sødme fra honning og kokos, og pikant smag fra grønne peberkorn.

: Et krydret låg af gærdej kan bruges til at søbe den gode lammegryde op med.

: En salat fuld af kraftig smag og frisk knas. Nem, hurtig og sund.


Rødkål er ikke bare en smuk grøntsag, den er også fuld af antioxidanter, C- og B-vitaminer. En julefavorit, der kan transformeres til mange lækre retter, som kan spises året rundt.

: Oscar Umahro Cadogan foreslår at man ved at råmarinere rødkålen og tilsætte aromatiske krydderier - der ifølge den ældgamle indiske lægekunst 'ayurveda' sætter gang i fordøjelsen - letter burden ved et tungt måltid som eksempelvis julemaden.

: Her er sød honning, syrlig citron, stærk ingefær og wasabi kombineret med rådkålens karakteristiske smag.

: Kogt byg kan blive som risotto og lægge bund til nogle forrygende salater. Desuden suger det al smag til sig, så hvis dressingen er god eller krydderierne er interessante, så bliver byggen en sand eksplosion af smag.

: Også rødkålen får en græsk tvist hos Camilla Plum. her er det græske indslag calamataoliven og hvidløg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden