Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

mærkning. Bag Reefood-certificeringen står blandt andet den frivillige bevægelse Stop Spild Af Mad.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

mærkning. Bag Reefood-certificeringen står blandt andet den frivillige bevægelse Stop Spild Af Mad.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du se om caféen har fokus på madspild

Refood hedder den nye certificering, der lover bedre genanvendelse.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minimum tre initiativer, der reducerer madspild, og en ordning for genanvendelse af madaffald.

Det er kravene, som caféer, restauranter og kantiner skal leve op til for at få Refood-mærket.

Selina Juul, der er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, fortæller i en pressemeddelelse fra Refood, at både forbrugere og restauranter har efterspurgt en certificering til de restauranter, der gør en indsats for at minimere madspild.

LÆS OGSÅ

»Med Refood-mærket får vi fokus på både madspild og genanvendelse, hvilket også kan ende med, at kunderne foretrækker at spise steder, som er har Refood-mærket, for at støtte den gode indsats mod madspild«, siger Selina Juul, der også er partner i Refood.

Mindre tallerkener skåner miljøet

Bag Refood-certificeringen står den frivillige bevægelse Stop Spild Af Mad, forskerparken Agro Business Park, erhvervsorganisationen Landbrug og Fødevarer, leverandør af fødevareløsninger Unilever Food Solutions og genanvendelsespartneren Daka ReFood.

Sidstnævnte indsamler og genanvender madaffald og brugt friturefedt til grøn energi.

LÆS OGSÅ

Det er en af de ting, som Refood-certificerede køkkener skal deltage i.

På hjemmesiden Refoodlabel.dk, hvor restauranter kan melde sig til, kan man også få gode råd til, hvordan man kan sikre, at der ryger lidt færre halvspiste caféburgere og bløde pomfritter i skraldespanden.

Planlæg menuen, så de gode rester kan genanvendes, opbevar maden rigtigt og brug mindre tallerkener til salatbaren. Det er eksempler på initiativer, som kan sikre cafégæsterne mere miljøvenlige spisesteder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden