0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Her er 5 lækre, vilde urter

Find de spiselige urter, som Claus Meyer og naturvejleder Søren Espersens anbefaler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Strand-asters er tilpasset et liv ved strandkanten, men kan egentlig ikke tåle salt. Så den lagrer saltet i sine kødfulde blade, især i de nederste, indtil bladene er så saltholdige, at de til sidst falder af. Smagen af bladene er saftig og salt med mindelser om muslinger og østers og anses af Espersen og Meyer for en af de lækreste vilde planter herhjemme. Strand-asters, der er ved at blomstre, kan have en vedvarende sur smag. Pluk de nederste, tykkeste og lyseste blade – de indeholder mest salt.

LÆS ARTIKEL

Rølliken er genkendelig på sine fuglefjerslignende blade, der stikker ud fra en sej og behåret stængel.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts