Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 5 lækre, vilde urter

Find de spiselige urter, som Claus Meyer og naturvejleder Søren Espersens anbefaler.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Strand-asters er tilpasset et liv ved strandkanten, men kan egentlig ikke tåle salt. Så den lagrer saltet i sine kødfulde blade, især i de nederste, indtil bladene er så saltholdige, at de til sidst falder af. Smagen af bladene er saftig og salt med mindelser om muslinger og østers og anses af Espersen og Meyer for en af de lækreste vilde planter herhjemme. Strand-asters, der er ved at blomstre, kan have en vedvarende sur smag. Pluk de nederste, tykkeste og lyseste blade – de indeholder mest salt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden