0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hjemmelavet øko-mad til ældre er lige så billig som færdigmad

På demenscenteret Bryggergården er maden næsten økologisk og hjemmelavet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På Plejehjemmet Bryggergården på Vesterbro i København har de siden 2006 lavet maden selv fra bunden af - endda økologisk. Og ifølge økonoma Jytte Jensen, koster det ikke mere end vakuumpakkede madpakker. Kilde: politiken.tv / Mikkel Stoumann Fosgrau

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Xiaofan, ernæringsassistent og flygtning fra Kina, har plaget og plaget om, at Bryggergården skulle lave sine medistre selv.

»Så kan vi give dem mange smage. Af æbler, oliven. Af ost. Dem fra slagteren er for kedelige«, siger han.

Så da Bryggergården i år fik en ny slagter, der ikke lavede nær så god medister som den gamle, sagde køkkenleder Jytte Jensen o.k. I dag er det tredje gang, køkkenet på det lille plejehjem for alkoholiserede, demente ældre på Vesterbro i København laver sin egen økologiske medister. Denne gang med soltørrede tomater og oliven, som den kinesiske tidligere kok omhyggeligt udstener, før de ryger i farsen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere