Det kan være en emotionel rutsjebanetur at være hjemmebager. Hurtigt overbeviser man sig selv om, at wildcardet til næste sæson af DR’s bagedyst er i hus, mens man banker den ene håndflade i dejen efterfulgt af den anden. Ælte, ælte, ælte, hæve og så bage.
Men når brødet kommer ud af ovnen, er det som om selvtilliden lider et alvorligt knæk. Den sprøde skorpe og lækre krumme, som kogebogens billede teaser for, er blot en illusion.
I stedet er skorpen tynd. Lufthullerne er punkterede og faldet sammen i en tung, klæg masse, der klistrer i ganen.
Men sådan behøves det ikke at være. Salt, vand, hvedemel, gær, en gryde og tid er det eneste, du skal bruge for at lave et franskbrød, der giver den lokale bagermesters franskbrød kamp til stregen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her