0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan bager du bedre brød end bageren

Salt, vand, mel, gær og en gryde skal bruges for at bage suverænt brød.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Grydebrød. En stegeso eller gryde er den sikre genvej til et brød med sprød skorpe.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det kan være en emotionel rutsjebanetur at være hjemmebager. Hurtigt overbeviser man sig selv om, at wildcardet til næste sæson af DR’s bagedyst er i hus, mens man banker den ene håndflade i dejen efterfulgt af den anden. Ælte, ælte, ælte, hæve og så bage.

Men når brødet kommer ud af ovnen, er det som om selvtilliden lider et alvorligt knæk. Den sprøde skorpe og lækre krumme, som kogebogens billede teaser for, er blot en illusion.

I stedet er skorpen tynd. Lufthullerne er punkterede og faldet sammen i en tung, klæg masse, der klistrer i ganen.

Men sådan behøves det ikke at være. Salt, vand, hvedemel, gær, en gryde og tid er det eneste, du skal bruge for at lave et franskbrød, der giver den lokale bagermesters franskbrød kamp til stregen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter