0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Price, Puglisi og Heiberg: Sådan skal du lave jomfruhummer

Jomfruhummeren er en af de mest delikate skaldyr på danske breddegrader, hvis den altså bliver tilberedt korrekt. Lige nu er det højsæson.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Godnat. Jomfruhummere bliver oftest fisket om natten, da det er her de kommer ud af deres huler. Kun om vinteren bliver de også fisket om dagen - ingen ved hvorfor.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danmark er en af de nationer i Europa, der eksporterer flest jomfruhummere. Læsøs fiskere står for næsten halvdelen af den samlede fangst af jomfruhummere i Danmark, men langt de fleste sendes sydover til Italien, Spanien og Frankrig.

Alligevel er jomfruhummeren blevet så stort et ikon for Læsø, at der i weekenden for 12. gang blev afholdt madfestival for den lille hummer, der i kokkekredse bliver betragtet som en af de mest delikate råvarer herhjemme.

Bliv en del af Politikens madunivers!

🥦🌽🥕🥒🍉🍎🍓

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere