Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Cathrine Ertmann
Foto: Cathrine Ertmann

Mindst to dage om ugen bliver der produceret ost på Ingstrup Mejeri. Det er mejeristernes fingerspidsfornemmelser, der bestemmer tempoet i hver ostefremstilling. Ikke en forud programmeret computer.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lille mejeri er blevet stor industri

I alt 98 procent af Danmarks mejerier er lukket siden 1959. Politiken har besøgt en af overleverne.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lyset er slukket i de fleste af husene på Hovedgaden. Der er ingen biler, personer eller kæledyr. Kun vimplerne i flagalleen rører på sig. I en klichefyldt westernfilm ville en vindheks begynde at rulle hen over den grå asfalt. Men denne mandag morgen klokken 11.00 er det en stor lastbil, der triller ned ad vejen med en kæmpe ståltank monteret på ryggen. Flere tusinde liter frisktappet mælk skvulper rundt i tanken, og med nærmest robotagtig præcision bakker lastbilen op til den hvide funkisbygning i hjertet af byen. Klar til at forsyne byens pulsåre, Ingstrup Mejeri i Vendsyssel, med mælk.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden