Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Fødselarer. Mikkel Borg Bjergsø (th.) er manden bag den verdenskendte ølsucces Mikkeller. Tvillingen Jeppe Jarnit-Bjergsø fejrer fødselsdag hjemme i New York.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdenskendte danske øltvillinger runder 40 og fighter videre

De enæggede tvillinger og succesfulde konkurrenter Mikkel og Jeppe fylder rundt.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De er født med få minutters mellemrum, vokset op sammen i Nivå i Nordsjælland, har været nogle af Danmarks bedste 800-meter-løbere og har begge viet deres liv til øl.

D. 14. september fyldte tvillingebrødrene Mikkel Borg Bjergsø (storebror) og Jeppe Jarnit-Bjergsø (lillebror) 40 år. Begge er de toneangivende i den internationale ølverden, mens de fleste eksperter i Danmark er enige om, at brødrene har været med til at gøre mikrobryggeri til en kommerciel succes.

Brødrene er oprindelig læreruddannede, men begyndte i midten af 00’erne at fifle med øl. Mikkel som ølbrygger, Jeppe som ølbutiksejer.

I dag er storebror Mikkel nok den mest kendte af de to. I hvert fald i Danmark. Han er manden bag ølmærket og mikrobryggeriet Mikkeller med barer i både København, San Francisco, Stockholm, Reykjavik, Seoul, Tokyo, Bangkok og senest Barcelona.

Han står bag smørrebrødsrestauranten Øl & Brød i Viktoriagade på Vesterbro, har åbnet restauranten Warpigs i Kødbyen og laver specialøl til SAS foruden at eksportere øl til omkring 45 lande.

Lillebror Jeppe har etableret ølmærket Evil Twin og især fokuseret på det amerikanske marked, hvor han står bag ølbaren Tørst med den tilhørende restaurant Luksus i New York.

Stedet fik sidste år en michelinstjerne som den første restaurant i verden, der kun serverer øl til maden, hvilket redaktøren på det danske madmagasin Gastro kaldte »historisk«. Evil Twin-øllet fås desuden på restauranter og i specialforrretninger over det meste af New York.

Notoriske uvenner

Men brødrene fejrer næppe dagen sammen. Ikke blot bor Mikkel i København og Jeppe i New York, men de to øltvillinger er også er kendt som notoriske uvenner (jævnfør det ironiske navn på lillebror Jeppes øl).

Vi er konkurrencemennesker i samme branche, vi er enæggede tvillinger, og vi er meget forskellige personlighedsmæssigt

En fight, der i medierne indimellem er blevet udlagt som et udspekuleret pr-stunt. Årsagen til det broderlige fjendskab fortaber sig noget, alt efter hvem af de to brødre man spørger.

»Vi er konkurrencemennesker i samme branche, vi er enæggede tvillinger, og vi er meget forskellige personlighedsmæssigt«, sagde Jeppe Jarnit-Bjergsø til Politiken i 2013.

Omvendt har Mikkel Borg Bjergsø refereret til deres indbyrdes forhold som et klassisk problematisk tvillingeforhold.

»Med tvillinger er det et spørgsmål om, at du ser dig selv i en anden person og indimellem ser noget, du ikke bryder dig om«, sagde han i artiklen ’A Fight is Brewing’ i New York Times sidste år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden