Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lars Just (arkiv)
Foto: Lars Just (arkiv)

Mostmageri. Har man ikke selv grej til det eller mod på det, kan man få sine æbler kværnet og presset til most, for eksempel hos mikromosteriet på Østervang Gård i Lille Skensved mellem Solrød og Køge

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få brugt dine æbler fra haven: Lav most på lånt, lejet eller eget udstyr

Vi har plukket en håndfuld forslag til, hvordan man kan forvandle sine æbler til most.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lån en æblepresser. Kom og få lavet dine æbler til most på biblioteket, hos den lokale ejendomsmægler eller efter gudstjenesten i den lokale kirke. Rundtomkring i landet er der talrige tilbud om at få saften vredet ud af sæsonens modne æbler.

Er der ikke lige et arrangement i nærheden, kan man låne, leje eller købe udstyr til fremstilling af most. Mange kommuner har grønne guider, miljøpunkter eller genbrugsstationer, hvor borgerne kan låne eller leje et mostsæt bestående af frugtkværn og -presse. Andre steder udlåner eller udlejer beboerforeninger og grundejerforeninger udstyret til medlemmerne. Og mosterier udlejer også små og mellemstore anlæg til foreninger og private.

Vil man have sit eget grej, kan man købe mostudstyr til hjemmebrug i byggemarkeder og flere dagligvarekæder. I Bilka.dk koster en frugtkværn knap 1.000 kroner, og mostpressere fås fra cirka 800 kroner.

»Bilka var blandt de første til at udbyde mostpressere i detailhandlen, og vi har mærket øget interesse og oplevet stigende salg siden. I dag er der kommet flere udbydere på markedet, og vores salg er fortsat stabilt«, siger kommunikationskonsulent Maia Lindstrøm Sejersen, Dansk Supermarked.

Coop.dk tilbyder også en mostpresser af træ. Kategorichef for coop.dk’s onlineboligbutik Jens Berg melder om en vis interesse for det nostalgisk udseende redskab, men det overgås dog langt af kundernes stormløb mod slowjuicere, saftpressere og andre moderne maskiner til hjemmelavet mad og drikke.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Henne Sindal, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden