0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lolland vil skabe gastronomisk folkemøde

Foreningen Sydhavsøernes Spisekammer vil gøre som Bornholm. Bare på Lolland.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stephen Haar
Foto: Stephen Haar

Råvarer. Det er blandt andet disse gulerødder dyrket i den lerede, lollandske jord, som restauranter og forbrugere nu skal stifte bekendtskab med.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Prøv lige at se her«.

I Christine Leth-Møllers hånd ligger en jordbefængt, lollandsk knold. Ved første øjekast ligner det en miniature udgave af naboernes sukkerroer. Men efter få sekunders møde med vandstrålen fra haveslangen glider jorden af knolden og en lille, lys rodfrugt kommer til syne.

»Det er altså fantastisk det her. De færreste ved, hvor godt sådan en frisk jordskok smager. Jeg giver mine børn dem med på madpakken, hvor de guffer dem i sig, mens sidemakkeren gnasker i en gulerod«, siger hun og tager en bid af knolden, der straks kvitterer med et højlydt knæk.

På et område på størrelse med en fodboldbane, klemt inde mellem Lollands tusindvis af marker med sukkerroer, dyrker Christine Leth-Møller gulerødder, radiser, jordskokker, kartofler, kål og en masse andre økologiske grøntsager i den lerede lollandske jord ved Horslunde.

Grøntsagerne fra Det Økologiske Gartneri er af en kvalitet, så den anmelderroste restaurant Babette i Vordingborg aftager næsten hele produktionen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts