»Prøv lige at se her«.
I Christine Leth-Møllers hånd ligger en jordbefængt, lollandsk knold. Ved første øjekast ligner det en miniature udgave af naboernes sukkerroer. Men efter få sekunders møde med vandstrålen fra haveslangen glider jorden af knolden og en lille, lys rodfrugt kommer til syne.
»Det er altså fantastisk det her. De færreste ved, hvor godt sådan en frisk jordskok smager. Jeg giver mine børn dem med på madpakken, hvor de guffer dem i sig, mens sidemakkeren gnasker i en gulerod«, siger hun og tager en bid af knolden, der straks kvitterer med et højlydt knæk.
På et område på størrelse med en fodboldbane, klemt inde mellem Lollands tusindvis af marker med sukkerroer, dyrker Christine Leth-Møller gulerødder, radiser, jordskokker, kartofler, kål og en masse andre økologiske grøntsager i den lerede lollandske jord ved Horslunde.
Grøntsagerne fra Det Økologiske Gartneri er af en kvalitet, så den anmelderroste restaurant Babette i Vordingborg aftager næsten hele produktionen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her