VELSMAG. Ta' med en tur til Roms skønne køkken med disse fire opskrifter. Foto fra bogen  'Rom - evig mad fra den evige stad'

VELSMAG. Ta' med en tur til Roms skønne køkken med disse fire opskrifter. Foto fra bogen 'Rom - evig mad fra den evige stad'

Mad

Opskrifter: 4 evige italienske favoritter

Sæt tænderne i sprød focaccia , pastaklassikere og friterede zucchini-blomster. Her er det bedste fra Rom.

Mad

Rom er en by for den madglade livsnyder. I bogen Rom - evig mad fra den evige stad bringer forfatterne Helle og Alfredo Tesio de bedste opskrifter fra det romerske køkken.

Her er fire eviggyldige klassikere fra bogen.

Spaghetti cacio e pepe – spaghetti med ost og sort peber

Denne ret er en klassiker i det romerske hverdagskøkken. Den er helt enkel, men det er alligevel en ren kunst at lave den rigtigt. Romeren kan diskutere den næsten lige så meget som carbonara og forskellen på guanciale

og pancetta. Mange bruger pecorino romano og andre forsøger sig med parmigiano/parmesan. Cacio e pepe kræver dog en vis erfaring og resolut dygtighed.

Spaghetti alle cozze con pomodoro e pecorino – spaghetti med muslinger i tomat og pecorino

Skaldyr og tomater bliver til en magisk pastaret i denne opskrift.

Focaccia di Remo – Remos focaccia med rosmarin

Et enkelt focaccia-brød, som ikke var så kendt i Rom, da Remos familie udvandrede hertil.

Fiori di zucca fritti – stegte zucchini-blomster

Zucchini-blomster, eller squashblomster, er en sand delikatesse, når de bliver friteret.

Alle opskrifter er fra bogen 'Rom - evig mad fra den evige stad', Muusmann Forlag, 250 kr.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce