Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Snart er der italienske delikatesser i Illums underetage.
Foto: Noise PR

Snart er der italienske delikatesser i Illums underetage.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt italiensk madmekka åbner i København

Den italienske gourmetkoncern Eataly åbner i samarbejde med Coop et nyt madmarked med italienske specialiteter i Illum.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inden længe kan du nyde italienske pastaretter, ost og pølse og kaffe under shoppeturen i Illum i København.

For omkring juletid rykker det italienske madkoncept Eataly ind i stormagasinet, hvor både restaurant og supermarked vil smelte sammen.

Madglade københavnere vil således kunne slå sig ned og nyde italienske retter i restauranten eller købe købe specialiteter som olivenolie, vin, pasta og kød med hjem.

Coop skal drive madmarkedet

Det bliver Coop Danmark, der kommer til at drive forretningen i Illum, ligesom supermarkedskæden bliver medejer.

Coop har valgt at takke ja til samarbejdet med Eataly, fordi det passer som fod i hose i den madagenda, Coop har arbejdet med de seneste to år, siger Coops administrerende direktør.

»Konceptet understøtter hele vores strategi omkring god mad og samværet om måltidet. Og så tror vi rigtig meget på konceptet, fordi vi kan se, at det har haft en utrolig succes andre steder. Derfor vil vi gerne bidrage til at få det lækre italienske køkken ud og møde danskerne«, siger Jens Visholm, adm. direktør i Coop.

Skal udbrede Italien til verden

Madkonceptet Eataly går ud på at tilbyde kvalitetsprodukter til fornuftige priser og er opstået med et ønske om at udbrede kendskabet til italienske fødevarer og italiensk madkultur i hele verden.

Siden den første Eataly forretning åbnede i den italienske industriby Torino i 2007, har konceptet bredt sig med 30 forretninger til syv byer, heriblandt New York, Tokyo og Sao Paulo.

Med åbningen i København får Skandinavien nu sin første Eataly, hvor temaet for indretningen bliver »'italiensk hjem' som et familiested med et venligt, hyggeligt og gæstfrit miljø«, står der i en pressemeddelelse fra Coop.

»Vi er begejstrede over at skulle åbne en Eataly i København, et af Europas gastronomiske centre«, udtaler Eatalys administrerende direktør, Luca Baffigo, i pressemeddelelsen.

Coop regner med at kunne opnå noget brugbar erfaring gennem Eatalay.

»Det kan give os en unik viden om at drive den her butikstype med at kombinere supermarked og restaurant. I forhold til spise-ude-delen er vi ikke så dygtige i supermarkederne i dag, men den erfaring kan vi få her. Det kan inspirere os til, at man også kan komme til at spise i vores supermarkeder i fremtiden«, siger Jens Visholm.

Flere shoppingcentre satser på kvalitetsmad

Åbningen af det italienske madmekka i Illum skriver sig ind i en tid, hvor flere og flere danske shoppingcentre er begyndt at satse på at tilbyde kvalitetsmad til deres handlende kunder.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at Illum åbnede for flere restauranter på deres tagterrasse, ligesom Lyngby Storcenter i april også åbnede for et stort madmekka i centret. Også Fisketorvet på Vesterbro ændrede for et års tid siden deres strategi for madområdet og hev nye restauranter ind, heriblandt den populære vietnameser LêLê Street Kitchen.

Eataly kommer til at erstatte Irma-supermarkedet i Illum, som derfor lukker 22. maj for at give plads til håndværkere. Men Irma kommer til at få en ny - endnu ukendt - beliggenhed i det centrale København, oplyser Coop.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden