0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hot i tiden: Blæksprutter, bålmad og cobrastøv

Restaurantguiden, White Guide, der udkom i går, har fundet nogle af årets trends blandt toprestauranter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lars Dahlager
Foto: Lars Dahlager

Røget. Kokke fra Noma laver okseribs på grill til et særarrangement d i Tivoli.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke så få mænd i Danmark, der blærer sig med deres sous vide-udstyr - særlig temperaturregulerede gryder, hvor du kan langtidstilberede dit kød i vakuum til perfektion, ligesom restauranterne gør. Men nu kan udstyrfetischisterne godt overveje at parkere sousviden bagerst i skabet sammen med juicemaskinen. Sous Vide er ikke hot i længere i restaurantverdenen, hvor kødet nu helst skal laves over åben ild. Sådan lyder det i hvert fald i White Guide 2016, en restaurantguide der kom i går, og som - udover anmeldelser af 331 danske restauranter - også indeholder et afsnit om tidens trends i restaurationsbranchens højere luftlag. Vi har plukket lidt fra guiden.

Årets maskuline tendens: Mad over åben ild. »Sous vide er for tøsedrenge – rigtige mænd (m/k) laver mad på grill og over åben ild. F.eks. på Noma, Kadeau København og Kul«.

Årets pynt: Støv. »Skal tallerkenen se flot ud? Støv skal der til! (lavet ved at dehydrere madvarer, red.) Muslingestøv på 108 på Noma, hibiscusstøv på Geist, persillestøv på AOC, rødbedestøv på Karoline Amalie, salviestøv på Kellers Badehotel, cobrastøv på Alchemist, estragon- og brændenældestøv på Ruths Hotel og cremefraichestøv på Uformel«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere