0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Buddingelskerens sommerfavorit: »En slags rå rødgrød i gelé«

Madskribent Marie Holm elsker alt med husblas i. Derfor er sommerfavoritten også friske sommerbær stivnet i gelé.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Marie Holms sommerfavorit er en rød gelerand med sommerens bær og klassisk crème anglaise.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Om sommeren glæder jeg mig til at spise alt det klassiske fra haven. Nye kartofler og især klassiske danske bær som hindbær, stikkelsbær og ribs. Det er jeg helt vild med. I det hele taget er det mad direkte fra mine forældres have eller min egen i sommerhuset, som er helt særligt om sommeren. Hvor man træder ud og får fat i det helt friske, der bare smager så meget bedre. I de første mange år, jeg boede i København, savnede jeg simpelthen friske råvarer. Nu hjælper Torvehallerne jo på det, men jeg kommer fra Sydfyn og er vokset op med en stor have og utallige boder langs vejene, hvor folk sælger bønner og kartofler, de lige har hevet op ad jorden. Det savner jeg virkelig meget«.

»Min sommermad er først og fremmest lettere end den mad, jeg spiser resten af året. Den er friskere og enklere. Når man har rigtig, rigtig gode råvarer, skal der jo ikke særlig meget til. Det kender man også fra Sydeuropa. I Italien, hvor alt smager virkeligt potent af sol, saft og kraft, så skal der bare lidt god olivenolie til. Sådan har jeg det med dansk sommermad. Det skal være enkelt og bestå af ret få råvarer, og måske behøver det ikke være tilberedt så meget som ellers«.

»Jeg har både klamme og gode mad-sommerminder. For mig er dåsemad varmet på en trangia indbegrebet af sommerferier som barn på biltur igennem Europa. Sådan noget totalt smattet ravioli med tomatsovs, hvor man faktisk ikke kan fornemme, hvad der er sovs, og hvad der er pasta. Ha ha. Det syntes jeg var ret festligt. Ellers kan jeg huske sommermad i min farmors have. Hun var gårdmandskone i Østjylland og var utrolig dygtig til at lave mad. Når min søster og jeg kom på sommerferie hos hende, skulle vi altid have vores livret, og af en eller anden grund var det høne i peberrod. Altså suppehøne, hvor man af suppen laver en sovs med fløde, frisk peberrod, en smule sukker samt eddike eller citron; serveret med kødet og nye kartofler. Det var vores favorit i sommerferien«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere