Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madpakke. Den kendte madskribent Louisa Lorang er aktuel med endnu en kogebog. Denne gang skal børnenes madpakker opdateres og gøres sundere.
Foto: PR - Anitta Behrendt

Madpakke. Den kendte madskribent Louisa Lorang er aktuel med endnu en kogebog. Denne gang skal børnenes madpakker opdateres og gøres sundere.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kogebogsanmeldelse: Louisa Lorang vil forvandle børnenes madpakker

»Jeg ville ønske, at der var en, der ville tilberede en af Lorangs frokostretter for mig«, skriver Kjeld Koplev om Louisa Lorangs nye kogebog.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Louisa Lorangs Supersnacks er fuld af superlækre forslag til den mad børnene kan have med i børnehave og skole.

I hendes bog er der ikke megen plads til den flade rugbrødsmad med supermarkedets rullepølse eller en endeskorpe med købeost. Hos Lorang er alting hjemmelavet og bagt i egen ovn – næsten da. Kun hvis far ikke har produceret nok rugbrød, går det an at købe et brød hos bageren.

Lorang ynder ikke at smide færdigkøbt pålæg i børnenes madpakker. Det er ikke lækkert nok, det er usundt, og det er ofte alt for fyldt med salt. Og hvert et ord er sandt.

Lækkert - men bestemt ikke enkelt

Men hendes krav til den husmoder eller for den sags skyld husfader, der skal håndtere den daglige omgang med børnenes madpakker, er ganske store.

Opskrifterne er ikke vanskelige, men de er bestemt heller ikke enkle. Og Louisa Lorang foreslår endog, at det ville være en god idé at tage børnene med i køkkenet. Men enhver mor eller far ved, at med børnene om benene, går tingene ikke hurtigere . Ofte tværtimod.

Men det kan da være hyggeligt og en god ting at producere dagens mad sammen med dem, der skal sætte den til livs. Når jeg ser mig omkring på børnefamilierne på vejen, hvor jeg bor, så tvivler jeg på, at der hos dem er tid og overskud til den slags en hverdagsmorgen, når familien med to eller tre børn skal af sted samtidig med at begge de voksne også skal ud af døren.

Men tanken er smuk, ideen helt rigtig og opskrifterne så gode, at jeg ville ønske, at der var en, der ville tilberede en af Lorangs frokostretter for mig.

Stod det til Lorang, fik de små kære lækre ting som Baba Ganoush, Banh Mi med BBQ-gris, Wontons med Sojadip, Onigiri-snack, Wraps med Laksecreme, Broccoli Nuggets og Sweer Greenies. For nu blot nævne nogle af de appetitlige forslag til en anden og sundere slags madpakke til børnene.

Jeg synes, at Louisa Lorangs bog i høj grad henvender sig til et specielt segment, hvor der er tid og overskud til at lave denne lækre mad sammen med børnene.

Jeg er ikke i tvivl om, at børnene ville leve sundere og bedre med Louisa Lorangs 'madpakker'. Jeg er bare i tvivl om hvorvidt det vil være overkommeligt for ret mange børnefamilier at efterleve hende lækre madforslag. Det siger selvfølgelig mere om den hverdag danske børnefamilier lever i, end det fortæller om Louisa Lorangs gode smag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden