0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Klumme: Når anmelderen kommer, går restauranten i panik

Restauranter fører rapporter, laver en 'zone af godt humør' rundt om madanmelderen og laver to versioner af hver ret.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Højspændt. Det kan være liv og død, rent finansielt, at få en dårlig anmeldelse fra en magtfuld anmelder. Tegning: Roald Als

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er velkendt, at nogle af de mere ambitiøse restauranter i Danmark hænger billeder op af madanmeldere, så de kan spotte anmelderne på vej ind ad døren. Det, ved jeg, er sandt, for jeg har set sådanne billeder flere gange.

Senest før sommeren, hvor jeg spottede et A4-ark printet med ansigtet af Politiken-anmelder Joakim Grundahl, der hang ved køkkenet på en af Danmarks bedst renommerede restauranter. For anmeldelser kan gøre en stor forskel i en branche, hvor marginalerne ofte er meget små.

Ankomsten af en anmelder kan udløse alle mulige former for panik og beredskab. Den københavnske michelinkok Henrik Yde Andersen, Kiin Kiin, fortalte mig tilbage i 2011, at han vidste, at han havde besøg af en michelininspektør i restauranten og satte sin bedste og mest joviale tjener til at betjene herren. Uden at fortælle hende, hvem manden var. »Hun skulle ikke vide, at hun bar hele årets omsætning på sine skuldre«. Den dag lavede de to identiske versioner af hver ret til gæsten for en sikkerheds skyld, og restauranten beholdt sin stjerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts