0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny mælk i Irma deler egenskaber med modermælk

Nu kommer såkaldt A2-mælk på danske hylder – mælk fra en særlig genetisk variant af køer, der skulle være bedre for mennesker. Men forskere er skeptiske.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Raceren. Jerseykvæg producerer mere A2-mælk end mange andre racer, og Thise har nu skabt en besætning, der udelukkende består af A2-producerende køer.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I morgen mandag lancerer mejeriet Thise en ny type mælk under navnet ’urmælk’, der skal overbevise mælkeskeptikere om, at det måske alligevel er okay at drikke mælk.

Den nye ’urmælk’ stammer fra en flok af 250 jersey-køer, der er blevet genetisk testet for, om de giver mælk, hvor mælkeproteiner udelukkende er af A2-betakasein-typen.