Juleaften står menuen i de fleste hjem på and, gås eller flæskesteg, men hvad serverer man, hvis der er vegetarer eller veganere ved bordet?
Ifølge næstformand i Dansk Vegetarforening Kenneth Ibsen foretrækker mange alternativer, som ikke ligger for langt fra den traditionelle julemad.
»Man eksperimenterer ikke så meget med julemaden. Jeg oplever, at man gerne vil holde på nogle traditioner og genskabe en stemning«.
Et af de produkter, som i høj grad minder om noget, vi er vant til at få juleaften, er den såkaldte ’mock duck’, der fås på dåse. Det er et vegansk produkt baseret på hvedegluten og soja, der er udformet, så det til for veksling ligner andekød.
Ifølge Thomas Erex, der blogger om vegansk mad, minder konsistensen af mock duck også ganske meget om den ægte vare.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind