Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

Sæsonen for asparges lakker mod enden, men her optræder de med noget af alt det andet gode friske og grønne, der tager over ved midsommer.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mad til Sankt Hans: Grøntsagsdronningens havevenlige midsommermenu

Mette Helbæk elsker den lyse midsommer og kommer her med en menu, der passer til årstiden og hvor du ikke skal bruge meget tid i køkkenet. Oplagt til Sankt Hans på fredag.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I mit køkkenunivers findes der uendeligt mange mikrosæsoner, og ingen er som midsommer. Vi har endnu ikke helt forstået, at sommeren faktisk rigtig er her, og bliver stadig overstadigt glade over lidt, selvom vi snart nærmer os den tid på året, hvor vi begynder at blive forvænte og brokke os over det danske sommervejr.

Ved midsommer er sommeren, på trods af navnet, stadig ny. Og ligeså er råvarerne, hvorfor forventningens glæde stadig kaster sit skær over dem og giver dem ekstra smag. Kartoflerne er nye, løgene er nye, vi har asparges og rabarber, og jordbærrene er i overflod. Sæsonen for at samle folk, vi holder af, omkring borde med simple grønne salater og mad på grill er også stadig bare lige begyndt. Og hvilken bedre anledning til netop det findes der end fejringen af sankthans, som i år falder op til weekenden?

Når menuen til sankthans skal lægges, synes jeg, det er oplagt at tage udgangspunkt i nogle af de råvarer, som lige er kommet, men også en af de få, som allerede er på vej væk: Asparges høster man kun frem til midsommer. Min midsommermenu er skruet sammen, så der kan bruges god tid om grillen og ved bordet, men mindre i køkkenet. En god dressing, en håndfuld salater, en røget fiskeforret, som kan samles i god tid, kartoflerne kan skrubbes og sættes over om eftermiddagen, og den gode rødgrød, vi ikke må glemme på denne tid, kan koges flere dage i forvejen, om man vil. Tilbage er at grille kyllingen og aspargeserne, samles ved til det store bål og krydse fingre for, at vejret for én gangs skyld holder.

Grønne asparges med vilde urter og purløgsdressing

Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

Røget fisk rørt som tatar

Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

Citronstegt kylling med grov mos på nye kartofler

Stine Christiansen/Skovdal Nordic
Foto: Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Opgraderet rødgrød med fløde og råsyltede rabarber

Stine Christiansen/Skovdal Nordic
Foto: Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden