0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Ugens vintest: Sluk tørsten med en newzealænder

Blandt vine fra hele verden var en nyklassiker fra New Zealand bedst i denne uge.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Arkivfoto:: Rune Pedersen
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ikke mange andre vinlande er så tæt knyttet til én druesort, som New Zealand er det til sauvignon blanc. Omtrent 6 ud af 10 hektar er beplantet med en druesort, som først blev introduceret der i 1970’erne, men som de seneste 30 år har haft en bemærkelsesværdig international succes.

Så markant har den været, at mange i flere år har talt om sauvignon blanc-boblen, der snart må springe, men trods tendens til lidt større afsætningsproblemer end tidligere ser mængderne ikke ud til at falde.

Vintypen er nu en nyklassiker, og ikke mindst vinene fra Marlborough-distriktet på den nordligste del af Sydøen har fået prototypestatus.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce