Ugens vin er en halvtør én af slagsen. Den går godt til fisk og skalddyr - gerne lidt spicy.
Arkivfoto:: Miriam Dalsgaard

Ugens vin er en halvtør én af slagsen. Den går godt til fisk og skalddyr - gerne lidt spicy.

Mad

Vintest: En halvtør, syret tysker

De sidste par uger har ikke været minderige på vinfronten. Men der var da et par fornuftige tyske rieslinger, en kraftig rødvin og en intens rosé.

Mad

Det vil nok være læserne bekendt, at jeg holder meget af tysk vin, især riesling. I snart sagt alle typer vin på denne drue fra Tyskland finder man en finesse, lethed og friskhed, som er svær at matche i andre vindistrikter. Altså forudsat, at vinen er god.

Det kan synes at være en banal konstatering, men faktisk laves der meget yderst forglemmelig tysk vin – vi ser det bare ikke så tit i vintesten. Og generelt er kvaliteten i Tyskland over de sidste 10-20 år steget. Mosel frembringer som hovedregel alkoholsvage elegante vine med lidt eller en del restsødme – og så nøglen til balancen: syre! Spændingen mellem sødme og syre – ligesom en perfekt modnet frugt – giver et balanceret udtryk.

I ugens vin fra Paulinshof er vi i den halvtørre genre – sødmen er nedtonet, syren markant. Og den er ren og mineralsk. Det er skrevet før, men det er netop vinen til spicy mad fra Østen. Mest fra havet.

Testvinder. Riesling Feinherb 2015

Paulinshof, 12 %

Mosel, Tyskland

Løgismose Vin 1 fl. for 79 kr.

Let halvtør hvidvin – diskret næse – citrusfrugter og flint. Let smag med mærkbar sødme – og ganske meget syre. Ren og cool. Prøv den til store rejer med ingefær og chili.

Ugens udvalgte vine

30-70 kroner

Pinot noir 2013

Casas del Bosque, 14 %

Casablanca Valley, Chile

Philipson Wine, 50 kr. v. 12 stk.

Frugtig rødvin – ret lyse bær i duften. Varm, grænsende til det brændte, i både duft og smag. Mangler friskhed – selv til den pris.

Grenache noir 2015

Pasquiers, 13,5 %

Pay d’Oc, Frankrig

H.J. Hansen, 1 fl. for 70 kr.

Krydret rødvin – ristet og bred næse med halvmørke bær. Fyldig smag – igen mere bred end dyb. En rimelig god – men prisen er i overkanten.

70-120 kroner

Bastide Miraflors 2015, 14,5 %

Côtes de Roussillon, Frankrig

Philipson Wine, 80 kr. v. 12 stk.

Kraftig rødvin – sorte bær og lidt lakrids. Kraftfuld smag med moderat tannin og en del fylde. Solmættet, men pæn struktur. Grill en côte du boeuf.

Riesling Spätlese 2015

Bernkasteler Kurfürstlay, Loosen Bros., 7,5 %

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mosel, Tyskland

Meny, 1 fl. for 110 kr.

Sød hvidvin – ferskensuppe i duften. Ret sødlig smag, men balanceret af en del syre – fremstår rimelig frisk og syrlig. Som en frisk frugt – og er god til en let frugtsalat.

Tavel 2015

Delas, 13,5 %

Rhône, Frankrig

HJ Hansen, 100 kr. v. 2 stk.

Kraftig rosé – lugter af rødgrød lavet på lyse bær. Intens i både duft og smag. Ganske stor power – kunne have lidt mere finesse. Prøv den til den klassiske rødspætte med rysteribs.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce