0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Vintest: Ugens vin er god til tærte, bær og sorbet

I en blandet landhandel med få lyspunkter stak en charmerende og sjælden italiener ud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Arkivfoto: Rune Pedersen

Denne uges vin er en Brachetto fra Piemonte. Den er sød og let at drikke men mangler ikke kant og personlighed.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Piemonte i Nordvestitalien er på rødvinssiden mest kendt for sine nebbiolo- og barberavine, men regionen rummer et hav af mindre kendte, indfødte blå druesorter.

Ofte laves de dog i så små mængder eller giver en vinstil, der stikker så meget af fra alfarvej, at de er sjældne gæster på markedet herhjemme.

Det gælder for eksempel for brachetto, som traditionelt laves som frizzante (perlende) i lavalkoholisk, sødmefuld stil. Det er populært sagt den røde pendant til Moscato d’Asti, og det er kort og godt jordbærvin numero uno.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce