0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Nem gæstemad med simregryde og sprødt grønt

Mette Helbæk skåler vinteren farvel med et gæstebud, hvor alle kan være med.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Eva Helbæk
Foto: Eva Helbæk
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er meget stor forskel på vinter og sommer i skoven i svenske Bohult, hvor vi bor. Om sommeren ligger vi vandret med vores restaurant, Stedsans in the Woods, og har personale til at tilberede vores mad. Men om vinteren, når frosten, mørket og sneen sætter ind, lader vi op. Og så bliver der lavet mad.

Maden er af en helt anden karakter end sommermad, hvor det meste, vi spiser, er frisk fra haven, supergrønt, bålbagt og sprødt. Om vinteren spiser vi simremad gjort på vinterens tunge overvintrere, peppet op med indslag fra sydligere himmelstrøg.

Et rigtig vellykket gæstebud kræver mindst to ting: at alle bliver mætte, og at alle har tid til at nyde at sidde ved bordet. Derfor omfatter gæstebuddene ofte noget langtidstilberedt, som forberedes først på dagen og hives ud af ovnen eller af komfuret, når det er tid, og masser af gode sager at komme ovenpå og ved siden af, så der er noget at vælge imellem for såvel de store, der vant til lidt af hvert, som de små, der stadig har visse forbehold. Jeg tror, det er utrolig vigtigt for menneskers velbefindende at sidde ved et veldækket bord, hvor de kan få opfyldt lige præcis deres behov, og her er vi altså ikke nødvendigvis særlig ens. Nogle vil have det lettere, mens andre ikke kan få det tungt, stærkt og fyldigt nok.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts