0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lav mad med Adam Aamann: 5 geniale retter med æg - køkkenets lille vidunder

Det kan spejles, pocheres, koges og røres. Æg er et lille køkkenmirakel, der kan næsten alt, mener kok Adam Aamann.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Æg kan i sig selv danne grundlag for skønne måltider, og derudover har æg et utal af funktioner i køkkenet. Det er eminent til at binde madens ingredienser sammen, skabe luftighed og tilføre smag.

Æg har et højt indhold af natrium og kalium og er rigt på protein, og det er især proteinet, der giver ægget næsten magiske evner i køkkenet, hvor det bl.a. kan binde luft, væske og urenheder, når en suppe skal klares. Æggets sunde fedtsyre, lecithin, kan sammen med proteinet binde fedtstoffer og er derfor med til at holde emulsioner som mayonnaise og ægte saucer som hollandaise og bearnaise sammen.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere