0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opskrifter: Adam Aamann nyfortolker kroklassikerne

Kokken Adam Aamann har moderniseret populære retter som stegt fiskefilet, asparges med lys sauce og mazarinkage.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi kender allesammen de gamle kroklassikere som stegt fiskefilet med remoulade, gammeldags oksesteg, biksemad, ribbenssteg med rødkål, asparges med sauce mousseline og mazarin med jordbær. Efter at have været henlagt til bodegaer og de få landevejskroer, der er tilbage, er de klassiske kroretter lige så stille ved at få en renæssance på de hjemlige spiseborde og på restauranterne.

Jeg elsker de gamle retter med al deres behagelige velsmag, men når jeg har spist dem, har jeg alligevel ofte savnet et mere farverigt udtryk, flere konsistenser, friske grøntsager og mindre monotoni i spiseoplevelsen. Den udfordring har vi taget op på Aamanns Etablissement, hvor vi arbejder med at forny kroklassikerne med respekt for udgangspunktet, så der er stor genkendelighed i smagene, men flere friske indspark, sæsondikterede råvarer og en lethed, der gør, at de endda kan serveres på en varm sommerdag, uden at det bliver vulgært.

Bliv en del af Politikens madunivers!

🥦🌽🥕🥒🍉🍎🍓

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere