0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Farvel til koen, og goddag til planter: Nu skal proteiner gro i stedet for at græsse

Fjerner vi køerne fra markerne, kan vi i stedet dyrke planteproteiner, som både mætter forbrugerne godt og hiver CO2’en ned i jorden igen. Proteinmarker kan blive en sand grøn guldkalv for Danmark, vurderer eksperter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fremtidens proteiner kommer ikke fra køerne på marken, men fra planterne, som gror på marken. Den globale trend peger nemlig i retning af, at både landmænd og forbrugere i stigende grad kommer til at bytte de klimabelastende røde proteiner ud med grønne. Med andre ord: Farvel til koen og goddag til en lang række bæredygtige plantebaserede proteiner, som vil ændre både landbruget og de varer, vi køber i supermarkedet.

»Klodens befolkning er på vej mod 10 milliarder. Madproduktion, der tilmed skal ske på et stadig mindre landbrugsareal, er en kæmpe udfordring. Samtidig er det samlede kødforbrug stigende i hele verden. Derfor skal vi have flere grønne proteinkilder i stedet for røde i vores kost. Det marked kan blive sindssygt vigtigt for Danmark«, lyder det fra Jakob Lave, udviklingschef i Future Farming Seges under Landbrug og Fødevarer, som udvikler forretningsmuligheder for fremtidens landbrugs- og fødevareerhverv.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere