0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fra kaninfoder til kongemad: Husk reglen om en vellykket salat

Spis salat for fuld skrue lige nu. Og husk reglen om, at en vellykket salat altid er sprød, blød, sød, salt og syrlig.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi elsker at hylde det nordiske køkken, men vi var altså ikke kommet langt uden en vis indflydelse sydfra. Tag nu bare salaten. Altså i den form, hvor den er blandet med andet grønt og tilføjet en vinaigrette eller en dressing med et mejeribaseret produkt.

Siden renæssancen har italienere og franskmand serveret salat, men ifølge madhistoriker Else Marie Boyhus blev det anset for direkte skadeligt at spise rå grøntsager nord for Alperne. Det var først, da danskerne for omkring 50 år siden begyndte at flyve sydpå, at salaten for alvor kom ind på middagsbordet. Var det helt smart, blev salaten serveret i separate skåle, så man ikke, som vi har for vane at gøre, fyldte tallerkenen med et stort miskmask af kød, sovs, salat og surt.

Bliv en del af Politikens madunivers!

🥦🌽🥕🥒🍉🍎🍓

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere