Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Ditte Ingemann
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fladbrød med aubergineshawarma og urtedressing

Mellemøstens populære street food kommer her i en hel grøn udgave, hvor aubergine giver fylde og smag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

1 stor aubergine, ca. 325 g

1 rødløg

2 hvidløg

3 spsk. olivenolie

Krydderiblanding

½ tsk. sort peber

½ tsk. stødt kardemomme

1 tsk. kanel

2 tsk. stødt spidskommen

2 tsk. tørret oregano

1 tsk. havsalt

1 tsk. chiliflager

½ nelliker

2 spsk. balsamicoeddike

Tilbehør

1 agurk, i tern

¼ rødkål, fintsnittet

kerner fra 1 granatæble

Dressing

2 dl neutral yoghurt eller cremefraiche

2 fed hvidløg, revet

2 tsk. tørret dild

2 tsk. løgpulver

1 håndfuld frisk persille, finthakket

salt og peber

4 fladbrød

Sådan gør du:

  1. Skær auberginen ud i tynde strimler, skær rødløg i tynde skiver og pres eller riv hvidløgsfeddene.
  2. Varm olie op i en pande og steg aubergine, løg og hvidløg ved middelvarme i ca. 5-6 minutter, eller indtil auberginerne er blevet helt bløde.
  3. Bland alle krydderierne sammen og tilsæt til panden sammen med eddike, skru en smule ned og lad det simre i ca. 10-12 minutter – rør rundt undervejs og smag til. Mens det simrer på panden, røres ingredienserne til dressingen sammen og smages til.
  4. Fordel aubergine, agurk, fintsnittet kål, granatæblekerner og dressing i hvert fladbrød og rul dem sammen. Server med det samme.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden