Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Ikke mindst hvis hver især doserer grønt og dressing ved bordet, er det i høj grad en ret, som falder i mange børns smag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For hele familien: Fladbrød med aubergineshawarma og urtedressing

Mellemøstens populære street food kommer her i en hel grøn udgave, hvor aubergine giver fylde og smag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

1 stor aubergine, ca. 325 g

1 rødløg

2 hvidløg

3 spsk. olivenolie

Krydderiblanding

½ tsk. sort peber

½ tsk. stødt kardemomme

1 tsk. kanel

2 tsk. stødt spidskommen

2 tsk. tørret oregano

1 tsk. havsalt

1 tsk. chiliflager

½ nelliker

2 spsk. balsamicoeddike

Tilbehør

1 agurk, i tern

¼ rødkål, fintsnittet

kerner fra 1 granatæble

Dressing

2 dl neutral yoghurt eller cremefraiche

2 fed hvidløg, revet

2 tsk. tørret dild

2 tsk. løgpulver

1 håndfuld frisk persille, finthakket

salt og peber

4 fladbrød

Sådan gør du:

  1. Skær auberginen ud i tynde strimler, skær rødløg i tynde skiver og pres eller riv hvidløgsfeddene.
  2. Varm olie op i en pande og steg aubergine, løg og hvidløg ved middelvarme i ca. 5-6 minutter, eller indtil auberginerne er blevet helt bløde.
  3. Bland alle krydderierne sammen og tilsæt til panden sammen med eddike, skru en smule ned og lad det simre i ca. 10-12 minutter – rør rundt undervejs og smag til. Mens det simrer på panden, røres ingredienserne til dressingen sammen og smages til.
  4. Fordel aubergine, agurk, fintsnittet kål, granatæblekerner og dressing i hvert fladbrød og rul dem sammen. Server med det samme.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden