Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lucy Nicholson/Ritzau Scanpix
Foto: Lucy Nicholson/Ritzau Scanpix

Andy Murray gav alt, han havde i sig.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Var det en konges sidste optræden? Verdens nummer 230 skaber eufori ved Australien Open

Andy Murray kæmpede bravt mod spanier ved Australian Open, men tabte. Karrieren er måske forbi.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

’The Big Four’ – fællesbetegnelsen for de fire spillere, der har domineret i herresingle de seneste 15 år, Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic – er nu formentlig reduceret til en trio, for efter næsten 900 professionelle kampe er briten Andy Murray ved at være nedslidt.

Den 31-årige har gennem et par år kæmpet med store smerter i hoften, og forud for Australian Open sagde den tidligere verdensetter, der nu er rangeret som nummer 230 (!), at turneringen i Melbourne meget vel kunne blive karrierens sidste. Kroppen kan simpelthen ikke mere.

Men Andy Murray – »med et hjerte så stort Australien«, som stadionspeakeren udtrykte det i Melbourne – kæmpede til det sidste og havde noget af fordums styrke i reservetanken, da han mødte spanieren Roberto Bautista Agut (seedet 22) i 1. runde.

Andy havde fortjent denne kulisse

Den tidligere femfoldige finalist i Melbourne rejste sig 0-2 nede i sæt og fik via to tiebreakafgørelser udlignet til 2-2, inden han måtte strække våben i det over 4 timer lange opgør, der fik de 10.000 tilskuere helt ud på kanten af stolesæderne.

6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2 sluttede det til spanieren, der efterfølgende benyttede lejligheden til at hylde den populære Murray.

»Andy havde fortjent denne kulisse, og jeg vil gerne takke ham for alt, han har gjort for tennis«, lød det fra Roberto Bautista Agut i on court-interviewet.

»Hvis det var min sidste kamp, var det en værdig afsked. Det var et fantastisk opgør«, sagde en rørt Andy Murray, inden han på storskærmen blev hyldet af flere kollegaer.

Fire af de helt store titler i karrieren

Skottens karriere kulminerede i 2016, da han vandt Wimbledon og senere samme år satte sig til rette som kongen ved at indtage førstepladsen på verdensranglisten og blev der i 41 uger.

Andy Murray vandt også Wimbledon i 2013, og året forinden fik han for første gang indgraveret sit navn i et grandslamtrofæ, da han sejrede i US Open.

Mens Andy Murray tabte, gik Rafael Nadal (seedet 2) og den forsvarende mester, Roger Federer (3), videre efter tresætssejre. Topseedede Noack Djokovic møder tirsdag den amerikanske kvalifikationsspiller Mitchell Krueger i 1. runde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden