Macron lover at fortsætte kampen mod IS efter USA's exit

Frankrig beholder sin soldater i Mellemøsten i år. Kampen mod Islamisk Stat er ikke slut, siger Macron.

Internationalt

Fire amerikanske soldaters død i Syrien i denne uge viser, at kampen mod Islamisk Stat bør fortsætte.

Derfor vil Frankrig bevare sine soldater i regionen i år, siger den franske præsident, Emmanuel Macron, torsdag i en tale til de væbnede styrker i byen Toulouse.

»Vore amerikanske allieredes annoncerede tilbagetrækning bør ikke afskrække os fra vores strategiske mål om at udrydde Daesh«, siger præsidenten.

Daesh er en arabisk betegnelse for Islamisk stat.

De næste måneder kommer til at være afgørende, og det vil være forkert at trække sig forhastet ud af Syrien, mener Macron.

»Kampen er ikke forbi«, siger præsidenten ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

»Vi vil fortsat være militært engagerede i Levanten i den internationale koalition i det kommende år«, siger han.

Macron har tidligere kritiseret den amerikanske præsident Donald Trumps pludselige beslutning om at trække de amerikanske soldater ud af Syrien.

Onsdag blev 16 mennesker, heriblandt fire amerikanske soldater, dræbt i et selvmordsangreb i byen Manbij i det nordlige Syrien.

Frankrig har omkring 1200 soldater indsat som en del af indsatsen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak.

De står for luftoperationer og artilleri, lige som der er indsat specialstyrker i Syrien og mandskab, der skal træne den irakiske hær.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce