70-årige Annisette fra The Savage Rose optæder i år til DMA Jazz på Bremen. Her i total indlevelse på Jelling Festival 2017.
Foto: Per Lange

70-årige Annisette fra The Savage Rose optæder i år til DMA Jazz på Bremen. Her i total indlevelse på Jelling Festival 2017.

iBYEN

Oplev Annisette, Jakob Bro og Aaron Parks til stor jazzprisfest på Bremen

Der er både nye og gamle jazznavne på programmet, når Danish Music Awards slår dørene op på Bremen Teater for at hædre det bedste fra jazzen i det forgangne år.

iBYEN

Året er ganske vist ikke gået endnu, men afgørelsens time nærmer sig. I hvert fald inden for dansk jazz.

På mandag 10. november vil der være samlet nogle af landets mest prominente og lovende jazzkunstnere, når årets bedste udgivelser og navne hyldes til DMA 2018.

Og selv om der som sådan hersker bred enighed om, at det altså er 'på tirsdag', man swinger bedst, så kommer det formentlig til at swinge, rulle og koge gevaldigt denne mandag aften i det gamle teater på Vesterbro.

Der er nemlig en hel del optrædende musikere på programmet, der vil blive præsenteret af jazz-radiovært og connaisseur Master Fatman.

Oplev blandt andet Annisette, når hun folder de 70-årige stemmebånd ud i selskab med pianisten Nikolaj Hess, eller fortab dig i Jakob Bros animerende guitarspil, der i dagens anledning kaster sig over den polske avantgardist Tomasz Stankos kompositioner sammen med blandt andre pianisten Aaron Parks.

Hvis jazz og fest fandtes i en fysisk kombination, ville det være i form af fyrværkeri-trommeslageren Kresten Osgood, der har et trommesæt i læder og vil gå på scenen denne aften for at fremføre nye sange med de to saxofonister Jesper Thilo og Signe Ellemuth.

Derudover kan man se frem til at opleve det skæve bigband Maluba Orchestra og den ekvilibristiske jazztrio Phronesis, der kombinerer moderne jazz  med elementer af drum and bass.

Tæt deltagerfelt

I år har der været ekstra tæt løb i deltagerfeltet til de fem DMA-statuetter. Med mere end 150 udgivelser rangerer 2018 nemlig som det største jazzår nogensinde.

Akademiet JazzDanmarks 18 jurymedlemmer har altså været på hårdt arbejde for at finde og kåre årets vindere, der blandt andet tæller Årets Danske Jazzudgivelse og Årets Nye Danske Jazznavn.

Statuetterne uddeles i år af en række gæster, heriblandt Jytte Abilstrøm, Mikael Bertelsen, T.S. Høegh og Maria Faust. Efter prisuddelingen vil der være efterfest i Bremens Foyer med dj's og meget lidt mandagsstemning.

DMA Jazz 2018. Mandag 12. november kl. 19.30-22.00. Billetter: 145 kr.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce