Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vild komik slår om i dyster alvor i nyfortolkningen af Holbergs klassiker.
Foto: Emilia Therese

Vild komik slår om i dyster alvor i nyfortolkningen af Holbergs klassiker.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnernes ønske går i opfyldelse: Sensationel fortolkning af 'Erasmus Montanus' kommer til Østre Gasværk

Christian Lollike satte sidste år Ludvig Holbergs stykke op på Aarhus Teater og fik ikke så lidt ros for det. Nu kommer forestillingen også til Østre Gasværk Teater i København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks hjerter i Politiken. Seks stjerner i Berlingske. Fem stjerner i Jyllands-Posten. Tre Reumert-priser.

Og så videre.

Det er vist ikke at svinge sig for højt op at sige, at Christian Lollikes genfortolkning af Ludvig Holbergs gamle komedie ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater var lidt af en sensation, da den havde premiere sidste år. Både anmeldere og publikum var i hvert fald henrykte og strømmede ind for at se forestillingen.


I begyndelsen af 2019 får teatersuccesen derfor repremiere og rykker tilmed til København for en periode.

Fra 18. januar til 9. februar spiller forestillingen på Østre Gasværk Teater, inden den igen vender hjem til Aarhus.

Direktøren på Aarhus Teater, Trine Holm Thomsen, siger i en pressemeddelelse, at de har fået mange henvendelser fra københavnere, som har efterspurgt at få forestillingen til hovedstaden. Og det lykkes altså nu.

»Da vi spillede forestillingen i Aarhus i 2017, fik vi overvældende mange opfordringer fra det københavnske publikum til at opsætte den i hovedstaden. Det ønske kan vi med stolthed nu opfylde i form af samarbejdet med Østre Gasværk Teater i deres fantastiske teaterrum«, siger Trine Holm Thomsen.

Provokerende og politisk

’Erasmus Montanus’ handler om bondesønnen Rasmus Berg, der har været i København for at studere og vender hjem til sin fædrene egn. Storsnudet og arrogant er han, og det skal han selvfølgelig straffes for på komisk vis.

Den fortælling har Christian Lollike i samarbejde med litterat Dennis Meyhoff Brink og dramaturg Tanja Diers genfortolket i en teaterforestilling, der ifølge Politikens anmelder er »provokerende og politisk«, ja »suveræn« ligefrem. Hun skrev blandt andet:

»Da Christian Lollikes opsætning af Ludvig Holbergs 1700-tals komedie ’Erasmus Montanus’ efter (en allerede højspændt) halvanden time når sit overlegent orkestrerede klimaks, og vild komik slår om i dyster alvor, begynder hjertet, til min egen forbløffelse, at hamre i brystet på mig«.

Læs mere:

Annonce

IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?