Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacques Demarthon/Ritzau Scanpix
Foto: Jacques Demarthon/Ritzau Scanpix

Marc Veyraz er kok på den prisbelønnede restaurant La Maison des Bois. I årets Michelin-uddeling måtte restauranten dog gå fra tre til to stjerner.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg har været deprimeret i seks måneder«: Rasende topkok kræver at blive fjernet fra Michelin-guiden

Den franske kok Marc Veyrat kræver at blive fjernet fra den berømte guide, efter at hans restaurant har mistet en stjerne.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når årets michelinstjerner skal uddeles, sidder mange kokke klar med svedige håndflader og forventningsfulde øjne.

Mens nogen – som Islands Brygge-restauranten Alouette – overraskede og pludseligt kan pryde fordøren med en af de eftertragtede stjerner, må andre vende skuffede hjem.

Men for den franske kok Marc Veyrat har tabet af én af tre michelinstjerner på restauranten La Maison des Bois ført til en dyb vrede mod guiden. Det skriver The Guardian.

De vovede at sige, at vi putter cheddar i vores soufflé

»Jeg har været deprimeret i seks måneder. Hvor vover I at tage jeres koks helbred som gidsel?«, lyder det i et brev til Michelin-guiden, som det franske medie Le Point har refereret.

Og Veyrats budskab er klart: Han vil have sin restaurant fjernet fra den berømte guide.

La Maison des Bois ligger i Haute-Savoie og har udsigt til Mont Blanc. I 2018 fik restauranten tildelt tre michelinstjerner, og i år blev det »kun« til to styks.

Cheddar i souffleen

Marc Veyrat er rasende over tabet af sin ene stjerne og kalder guidens inspektørers behandling et udtryk for »dyb inkompetence«.

Han tvivler også på, hvorvidt inspektørerne overhovedet har besøgt hans restaurant.

»De vovede at sige, at vi putter cheddar i vores soufflé«, siger han ifølge Le Monde og understreger, at restauranten bruger æg fra egne kyllinger, mælk fra egne køer og har to botanikere til at samle planter og grøntsager hver morgen.

Ifølge The Guardian står der dog ikke noget om cheddar i souffleen i selve guiden.

Veyrat har sagt om inspektørerne, at de »absolut ingenting ved om at lave mad«:

»Lad dem tage et forklæde på og gå i køkkenet. Vi venter. Lad dem vise os, hvad de kan ... Michelin, de er nærmest amatører«.

Michelin Guides internationale direktør, Gwendal Poullennec, afviser kritikken og forsikrer om, at restauranten er blevet besøgt adskillige gange hvert år, siden den genåbnede.

»Stjernerne bliver givet af Michelin hvert år, og de tilhører ikke kokkene. De er til for læsernes og ’foodies’ for at give dem muligheden for at få sig en ny oplevelse«, lyder det fra Poullennec.

Michelin afviser samtidig Veyrats krav om at blive taget ud af guiden.

Annonce

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt