0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jeg eksploderer, hvis jeg ser min kæreste gøre det én gang til

Ibyens brevkasse er ugentligt klar med råd til brændende hjerter. Denne uge handler det om rod.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pressefoto
Foto: Pressefoto

Rengøringshjælp eller kæreste? Dilemmaet er kendt, blandt andet hos Marisa aka Jennifer Lopez i romcom-hittet 'Maid in Manhatten' fra 2020.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg har et kedeligt klassisk dilemma. Jeg bor sammen med min kæreste og har gjort det i to år, og jeg elsker ham meget højt. Men han har simpelthen nul begreb om oprydning eller rengøring. Nu, mens vi begge har arbejdet hjemmefra, er det virkelig blevet tydeligt, og jeg føler mig mere og mere som hans mor, som skiftevis gentager sig selv eller sammenbidt rydder op eller gør rent efter ham. Jeg har prøvet at gribe emnet an på alle mulige måder over for ham, og han lover hver gang, at han nok skal gøre sig mere umage. Men intet ændrer sig.

Hvis jeg en gang til ser ham feje en tør karklud halvhjertet over et beskidt køkkenbord, så er jeg bange for at eksplodere

Jeg er helt med på, at der er forskellige opfattelser af, hvor rent og ryddeligt man synes, ens hjem skal være, men hvis jeg en gang til ser ham feje en tør karklud halvhjertet over et beskidt køkkenbord, så er jeg bange for at eksplodere på ikke særlig konstruktiv vis.

Hvad kan jeg gøre? Det er trods alt ham, jeg gerne vil have børn og hund og hus og ladcykel sammen med på sigt, så skal jeg bare sænke niveauet og leve lykkeligt blandt vasketøj, nullermænd og beskidte gryder?

Kærlig hilsen den ulønnede rengøringshjælp/kæreste

Gæsteredaktør Lars Hedebo:

Kære rengøringshjælp

Velkommen i klubben. Min kæreste tror, vi har opvaskemaskine, at vores støvsuger selv ordner nullermændene, og at vi får varer leveret med Nemlig.com. Ingen af delene passer, for jeg gennemlever hver dag min pure ungdom, hvor jeg var au pair i Paris. Jeg kan nemlig ikke holde mig tilbage, når det handler om rod og snask, så før min kæreste overhovedet ser det, har jeg fikset tingene. I mens har jeg tænkt på min glorie og på, at jeg måske en dag bliver takket. Og det gør jeg også – bliver takket. Jeg får gaver. Jeg får kys. Jeg har en at snakke med. Tage på ferie med og planlægge fremtiden med.

Er man først blevet tyve år og stadig ikke kan samle sine beskidte underbukser op fra gulvet, lærer man det aldrig

Og det er måske det, du skal fokusere på i stedet for at tænke på sure karklude og beskidte gulve. Du har en, der elsker dig, og en, du elsker. For er man først blevet tyve år og stadig ikke kan samle sine beskidte underbukser op fra gulvet, lærer man det aldrig. Man kan ikke ændre et menneske, tror jeg, så hvis din kæreste ikke kan finde ud af at rydde op nu, kommer han næppe til det i dette liv.

Så glæd dig over, at du kan se rodet og snavset, og lad være med at blive sur over, at din kæreste ikke kan. For hvis han kunne, ville han jo ligne dig alt for meget, og så ville du for alvor have noget at eksplodere over.

Kh Lars

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære rengøringshjælp

Jeg sidder og svarer på det her spørgsmål fra hjemmekontoret. Jeg kigger ud over skrive/spisebordet. Jeg ser: en skrabekalender ovenpå én af tre bogstakke, ved siden af en paraply, en bunke løse kvitteringer, jeg meget snart(!) får styr på, en død elpære, to skruer, en ledning til noget,jeg ikke ved hvad er, nogle gamle biografbilletter, tre notesbøger med ulæselig skrift og et par løse knapper, jeg meget snart(!) syr i nogle bukser som er i udu.

Så ser jeg på min kæreste, der sidder på den anden side af skrivebordet. Han er nybarberet og nærmest vandkæmmet sammenlignet med mig. Han er sheriffen, der trofast forsøger at holde lov og orden, og jeg er ikke engang en skurk, men en vindheks, der slæber et spor af brok, opvask og støv efter mig.

Så længe pandemien gør at jeg både udenpå og indeni har det som den der stol i hjørnet af soveværelset med alt tøjet på, så er jeg en dårlig oprydningsallieret

Så jeg tror godt, jeg ved, hvordan du og min kæreste har det. Og jeg håber I tilgiver os, os hvis minimale rengøringsevner røg som noget af det første, da landet lukkede. For så længe pandemien gør, at jeg både udenpå og indeni har det som den der stol i hjørnet af soveværelset med alt tøjet på, så er jeg en dårlig oprydningsallieret.

Måske din kæreste har det lidt sådan. Undskyld fra mig og ham i så fald. Vi elsker jer, og vi vil faktisk gerne hjælpe til, men vi skal bedes om det, også tiende gang.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

Mads Nissen

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i marts

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Gregers Tycho/RITZAU

Træt af gåturen om Søerne? Her er 5 dagsture ud af byen

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Jens Dresling

Ibyen guider:  6 særlige ruter for dig, der vil blive klogere, mens du går tur i København

Zinna Mac-Eochaidh og Airflix

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE