0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fire frygtløse succesbloggere giver den gas i køkkenet

Vennerne bag Gastromand.dk udgiver kogebog med 'no bullshit' blærerøvsmad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lasse Kofoed
Foto: Lasse Kofoed

Mandemad. Bloggen gastromand var egentlig en måde for de fire venner Anders Damm, Mads Schytte, Brian Lambæk og Klaus Kjeldsen at holde kontakten, efter de bosatte sig i hver deres ende af landet. I dag besøges bloggen cirka 250.000 gange om måneden.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Anders er samlingspunktet. Han kender Brian fra Sønderjylland, hvor de er vokset op sammen, Klaus fra tiden på Aalborg Universitet og Mads fra jobbet hos KMD. Mere eller mindre tilfældigt blev de fire mænd bragt sammen for godt fem år siden, og straks sagde det ’bum’, som Anders udtrykker det.

»Vi begyndte bare at snakke om mad og metoder og gadgets til køkkenet lige med det samme«.

De fire venner er Klaus Kjeldsen, Mads Schytte, Anders Damm og Brian Lambæk. Tilbage i studietiden i midten af 00’erne brugte de oceaner af timer sammen i deres små studenterkøkkener i Aalborg, hvor de alle fire var samlet et par år. Hvad de ikke vidste dengang var, at det skulle blive den spæde start på en kæmpe succes med bloggen Gastromand, der åbnede i 2010 og nu besøges cirka 250.000 gange om måneden, samt udgivelsen af deres første kogebog med titlen ’Gastromand – spis og drik som en mand!’, som rammer gaden i næste uge.

»Egentlig kunne vi overhovedet ikke lave mad dengang. Jeg kunne i hvert fald ikke, og jeg tror heller ikke, de tre andre var specielt gode til det. Jeg var nok på det niveau, hvor jeg lige kunne spejle et æg«.

Det er Mads, der snakker, mens han kigger ind gennem ovnvinduet til sine flæskesvær. Små brag afslører, at den høje varme får grisehuden til at boble op. Det vækker glæde i køkken-alrummet i loftslejligheden i Valby, hvor Brian nu bor, og hvor de fire gastromænd er samlet for at tale om deres kogebog, som indeholder nogle få klassikere fra bloggen og så en »ordentlig røvfuld nye opskrifter, som sidder lige i skabet«, som de udtrykker det.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts