Anders er samlingspunktet. Han kender Brian fra Sønderjylland, hvor de er vokset op sammen, Klaus fra tiden på Aalborg Universitet og Mads fra jobbet hos KMD. Mere eller mindre tilfældigt blev de fire mænd bragt sammen for godt fem år siden, og straks sagde det ’bum’, som Anders udtrykker det.
»Vi begyndte bare at snakke om mad og metoder og gadgets til køkkenet lige med det samme«.
De fire venner er Klaus Kjeldsen, Mads Schytte, Anders Damm og Brian Lambæk. Tilbage i studietiden i midten af 00’erne brugte de oceaner af timer sammen i deres små studenterkøkkener i Aalborg, hvor de alle fire var samlet et par år. Hvad de ikke vidste dengang var, at det skulle blive den spæde start på en kæmpe succes med bloggen Gastromand, der åbnede i 2010 og nu besøges cirka 250.000 gange om måneden, samt udgivelsen af deres første kogebog med titlen ’Gastromand – spis og drik som en mand!’, som rammer gaden i næste uge.
»Egentlig kunne vi overhovedet ikke lave mad dengang. Jeg kunne i hvert fald ikke, og jeg tror heller ikke, de tre andre var specielt gode til det. Jeg var nok på det niveau, hvor jeg lige kunne spejle et æg«.
Det er Mads, der snakker, mens han kigger ind gennem ovnvinduet til sine flæskesvær. Små brag afslører, at den høje varme får grisehuden til at boble op. Det vækker glæde i køkken-alrummet i loftslejligheden i Valby, hvor Brian nu bor, og hvor de fire gastromænd er samlet for at tale om deres kogebog, som indeholder nogle få klassikere fra bloggen og så en »ordentlig røvfuld nye opskrifter, som sidder lige i skabet«, som de udtrykker det.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her