0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Supermarkeder stopper salg af medicinfyldte tigerrejer

Kæmperejer, der ikke er ASC-mærkede, er nu en truet art i mange butikker.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Daniel Hjorth (Arkiv)
Foto: Daniel Hjorth (Arkiv)

tigerrejer. Den sorte tigerreje er populær i Danmark. Men den begynder at få et svært ved at blive solgt i danske supermarkeder, hvis den ikke er ASC-certificeret.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Varmtvandsrejer, bedre kendt som tigerrejer eller kæmperejer, er en af danskernes foretrukne frysefisk. I 2012 importerede vi således 5000 tons varmtvandsrejer. Og det selv om rejerne ofte er produceret under diskutable forhold.

Det reagerer dele af detailhandlen nu på. Fra uge 17 skal alle tigerrejer solgt i Netto, Føtex og Bilkas butikker nemlig være ASC-mærkede.

»Det betyder, at forholdene, som rejerne bliver produceret under, er kontrolleret af en uafhængig tredjepart, inden de bliver solgt i vores supermarkeder«, siger Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell.

ASC-mærket er kendt som den mest bæredygtige certificering inden for opdræt af fisk i dambrug. Mærket er startet på initiativ af Verdensnatufonden, WWF, og først nu begynder nogle tigerrejeproducenter i Sydøstasien at opfylde kravene til certifikatet.

Produktionen af tigerrejer sker i dag primært i sump- og kystområder i Vietnam, Kina, Bangladesh og Thailand. Og i flere år har produktionsmetoderne været udsat for hård kritik.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter