Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen

Fri. Også bagerne var tvunget til at holde fri på Store bededag. Derfor bagte de hvedetvebakker dagen før, så folk kunne købe dem dagen inden Store Bededag og varme dem på selve dagen.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bag selv hveder, som slår din lokale bagers med længder

Fredag er store bededag, men allerede torsdag aften skal der varme hveder på bordet.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er nok de færreste, der bruger store bededag på at bede fadervor. Tilgengæld afsætter de fleste danskere plads i maven aftenen inden til de karakteristiske hvedeboller med smag af kardemomme. Også kendt som varme hveder.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden