Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen

Fri. Også bagerne var tvunget til at holde fri på Store bededag. Derfor bagte de hvedetvebakker dagen før, så folk kunne købe dem dagen inden Store Bededag og varme dem på selve dagen.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bag selv hveder, som slår din lokale bagers med længder

Fredag er store bededag, men allerede torsdag aften skal der varme hveder på bordet.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nok de færreste, der bruger store bededag på at bede fadervor. Tilgengæld afsætter de fleste danskere plads i maven aftenen inden til de karakteristiske hvedeboller med smag af kardemomme. Også kendt som varme hveder.

Det giver de danske bagere en af årets travleste dage, når de skal forsyne danskerne med millionervis af hveder. Men du kan spare bagerens pande for et par dråber sved.

Hveder er nemlig ikke særlig svære at lave selv. En lang time er alt, hvad du skal bruge for at kunne servere brandvarme og nybagte hveder for venner og familie.

Her får du tre forskellige opskrifter:

1. De traditionelle hveder

Helt klassiske hveder med kardemomme slår aldrig fejl. I denne opskrift skal hvederne kun hæve i sammenlagt en time. Læs opskriften her

2. Hveder med honning og kærnemælk med hyldeblomstsaft

Katrine Klinken bruger groftmalet hvedemel, grahamsmel, i sine hveder. Hun anbefaler desuden at man drikker kærnemælk med hyldeblomst til. Læs opskriften her

3. Hvedefri hveder

Det lyder som en selvmodsigelse, men der er nok nogen der gerne vil undgå hvedemelet, men som samtidig gerne vil holde traditionen i hævd. I denne opskrift er der brugt jyttemel, som kan købes i helsekostbutikker. Læs opskriften her

Historien bag

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden