0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jamie Oliver fortsætter kampen mod madindustriens ' fuckers'

Det er 10 år siden han søsatte sin madrevolution - i dag fylder han 40.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PR
Foto: PR

40. Jamie Oliver indledte for 10 år en krig mod dårlig og usund mad i Storbritannien. Kampen fortsætter og er i mellemtiden nået til USA og resten af verden.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

At møde Jamie Oliver er som at møde et fortættet bundt energi, en rastløs energiudladning, der stæser op og ned ad gulvet, når han taler i telefon, som vipper knæene rastløst, som bryder ud i smil, grin og ’Happy Days’ og bander som en pubejer, når talen falder på de ’fuckers’, han anser som onde: sodavandsfabrikanterne, McDonald’s, madlobbyisterne og bureaukraterne, der stiller tåbelige barrierer i vejen, når man forsøger at gøre en forskel.

Han er i virkeligheden, som han er på tv, eller sådan oplevede jeg i hvert fald Jamie Oliver, da jeg for seks år siden interviewede ham i forbindelse med hans reality-serie fra Huntington, USA, hvor han skulle ændre byens skolemenuer fra pomfritter og pizza til hjemmelavet mad.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere