Generationers bagemel. Sådan lyder sloganet på den 2 kg store pakke mel med det hvidgule yin og yang-lignende logo. Gluten Flour, som melet hedder, har i årtier dannet base for millioner af boller, pandekager og kager i de danske hjem, men størstedelen af melet i posen er ikke længere dansk.
»35 procent af det korn, vi formalede sidste år, var dansk. Resten var udenlandsk. For at vi kan lave mel med det proteinindhold, som kunderne forlanger, er vi nødt til at forbedre kornblandingen med korn fra udlandet«, siger Flemming Olsen, indkøbschef hos Lantmännen Cerealia HavneMøllerne, som også sælger mel under kendte mærker som Axa, Amo eller Kornkammeret.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her