Eventyr. Bo Bech vil nu skrive næste kapitel af sit kokkeeventyr i New York.
Foto: Mathias Christensen

Eventyr. Bo Bech vil nu skrive næste kapitel af sit kokkeeventyr i New York.

Mad

Bo Bech rykker til New York for at åbne en ny restaurant

En række pop-up arrangementer skal skabe grobund for Bo Bechs nye restaurant i New York.

Mad

Hvis man har fulgt med på Bo Bechs instagramprofil de seneste måneder har man dagligt kunne følge med i kokkens spirrende kærlighed til USA og specielt New York.

Her har cheeseburgere fra The NoMad på Broadway, pizzaer fra den hypede pizzarestaurant Robertas i Brooklyn og kaviar hos Russ & Daughters i Houston sammen med hundredvis af andre knips dokumenteret kærligheden.

Eggs with eggs is always a great idea - Russ & Daughters

Et billede slået op af Bo Bech (@bobech) den

I over 150 dage har Bo Bech rejst rundt i det store land for at få inspiration. Ikke til en ny menu på hans nuværende restaurant Geist, men til et nyt pop-up koncept, som han starter i New York.

»New York har ikke brug for mig. Det er mig, der har brug for New York«, siger han i et interview med New York Times.

Eventyret starter den 16 november, hvor Bo Bech starter sit nye pop-up koncept med titlen Bride of the Fox.

»En aften kan foregå hjemme hos en af mine kokkevenner, mens en anden aften kan foregå i et galleri eller i en mere traditionel restaurant. Gæsterne skal købe billetterne uden at vide, hvor måltidet finder sted«, skriver Bo Bech på sin nyligt oprettede hjemmeside.

Ambitionen er at lave 10-15 pop-up arrangementer over de kommende måneder, men kun et arrangement bliver lanceret af gangen.

Målet er at åbne en restaurant

Og hvorfor gør Bo Bech så det her?

»Jeg kan lide orkaner. Ikke den skade de laver, men jeg kan lide ikke at vide, hvad der kommer til at ske og i hvor lang tid. Jeg ønskede at føle mig udfordret igen. Og nu har jeg muligheden«, siger han til New York Times.

Der har altså ikke været orkaner nok forude i den københavnske andedam, hvor Bo Bech siden 2011 har været ejer af og køkkenchef hos restaurant Geist. Inden da medvirkede han i TV3-programmet ‘Kniven for struben’, som gjorde hans ansigt kendt uden for kokkekredse.

I New York er han til gengæld totalt ukendt. Der er det Gordon Ramsey, Jamie Oliver og i ny og næ Rene Redzepi, som folk vrider nakkefolderne efter. Ikke Bo Bech. Endnu. Fordi målsætningen er at skabe et navn, som folk i New York vil hungre efter at spise hos.

»Mit håb er at åbne en restaurant, og jeg kigger allerede efter lokaler. Men inden jeg slår mig ned, vil jeg lave den her serie af pop-up middage«, skriver Bo Bech på sin hjemmeside.

Bliver en del af en dansk invasion i New York

Bo Bech er ikke den eneste danske madpersonlighed, der har set sig varm på New York.

Det startede med den tidligere Noma-partner Mads Refslund, der siden 2012 har stået i spidsen for restaurant Acme i Noho, som fra sin start er blevet rost til skyerne af byens anmeldere. Så kom ex-Noma kokken Daniel Burns og mikrobryggeren Jeppe Jarnit-Bjergsø og startede restaurant Luksus i Brooklyn, der i 2014 fik sin første stjerne i Michelinguiden. Og siden april har Ronny Emborg stået i spidsen for den to-stjernede michelinrestaurant Atera.

I 2016 får de alle selskab af Claus Meyer, der har taget familien med til New York for at skabe et nordisk madmarked og en restaurant ved Grand Central Station.

New York er gået hen og blevet et madmekka, som de fleste topkokke drømmer om at prøve kræfter med. Også Bo Bech. Efter 150 dages roadtrip i USA, hvor den har stået på alt fra hummere i New England og krebs i New Orleans, er han blevet bekræftet i, hvorfor New York er stedet, han skal starte sit nye eventyr.

»New York er en hybrid af hele USA«, siger han til New York Times.

Det har ikke været muligt at få fat i Bo Bech for at få en kommentar om, hvad der kommer til at ske med hans nuværende restaurant Geist i København.

Hello you

Et billede slået op af Bo Bech (@bobech) den

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden