Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vokseværk. Det er blandt andet gademads-arrangementer som dette, der præger Copenhagen Cooking. Nu skal festivalen udvide sig.
Foto: Nicolai Engel

Vokseværk. Det er blandt andet gademads-arrangementer som dette, der præger Copenhagen Cooking. Nu skal festivalen udvide sig.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Copenhagen Cooking skifter navn og får stor pengeindsprøjtning

Budgettet fordobles, så Copenhagen Cooking kan blive en madfestival i verdensklasse.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra næste år hedder Københavns store madfestival Copenhagen Cooking & Food Festival.

Det sker når den oprindelige Wonderful Copenhagen-drevne Copenhagen Cooking-festival går sammen med Food Organisation of Denmark, der er et partnerskab mellem Erhvervs- Og Vækstministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, Arla, Danish Crown, Danmarks Fiskehandlere og Team Gastronomi Danmark.

Ambitionen er et festivalen skal vokse i størrelse blandt andet for at trække flere udenlandske besøgende til, så man kan opnå en gastrofestival i verdensklasse, som det hedder i en pressemeddelelse, hvor erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen kalder København for en af verdens bedste spisebyer.

»Danmark er i dag lige så kendt for sin gastronomi som for sine film, sine arkitekter og sit design. Det er blevet en af de vigtigste historier, der fortælles om Danmark ude i verden. En fortælling, der tiltrækker turister, som skaber nye jobs på restauranter og som er utrolig gavnlig for Danmarks brand på blandt andet fødevareområdet«, siger Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

Profilen skal bevares

I spidsen for den 'nye' festival bliver Stine Lolk, der tidligere har været underholdnings- og kommunikationsdirektør i Tivoli. Hun fortæller, at sammenlægningen af de to organisationer ikke kommer til at pille ved festivalens fundament.

»Vi holder fast i Copenhagen Cooking som vi kender det. Det er vigtigt, for det er en begivenhed som mange københavnere, sjællændere og danske kender. Der skal stadig være flest forbrugerrettede arrangementer«, siger hun til Politiken.

Til gengæld betyder tilstedeværelsen af Food Organisation of Denmark, at der vil komme flere fødevareproducenter og produkter på scenen. Og fordoblingen af budgettet skal være med til at gøre Copenhagen Cooking & Food Festival attraktiv for gastroturister.

»Ambitionen er, at festivalen skal være så interessant, at man rejser hertil, når den foregår. Vi kan eksempelvis have events med internationale kokke, gæstekokke på restauranter. Oplevelser, der er unikke og som ikke kan fås andre steder«, siger Stine Lolk.

Hun mener, at den position som Danmark har på den globale gastroscene kan kaste ekstra penge i kassen, hvis det lykkedes at lokke turister til.

»Det er godt for restauranterne, hotellerne, arbejdspladser og byen generelt. Det skaber økonomi på alle planer«, siger festivaldirektøren for Copenhagen Cooking & Food Festival.

Copenhagen Cooking har fundet sted siden 2004 og er vokset støt i størrelse og besøgstal. I 2015 havde festivalen omkring 100.000 besøgende.

Næste sommers Copenhagen Cooking & Food Festival finder sted fra 19. til 28. august.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller politiken.dk/mad, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden