Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Æbleskiver. Julens traditionsrige spise som aldrig går af mode. Politiken hjælper dig med hjemmebaget.
Foto: Astrid Dalum

Æbleskiver. Julens traditionsrige spise som aldrig går af mode. Politiken hjælper dig med hjemmebaget.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gør det selv: Tre skønne opskrifter på hjemmelavede æbleskiver

Få inspiration til de hjemmelavede skiver og lær at lave dem helt runde.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Æbleskiver er en traditionsrig julespise i Danmark. Og heldigvis er det ikke ilde set at servere dem inden december måned.

Oprindeligt blev der tilsat æble i dette julebagværk. I sin enkleste form bestod en æbleskive nemlig blot af en skive æble, som blev dyppet i æg og mel og derefter stegt i smør. Senere begyndte man at lave de kugleformede, stadig tilsat æble enten i skiver, i små stykker eller som æblegrød. Alternativt kunne man komme en anden frugt, for eksempel rabarberkompot, i.

I dag er det ikke længere almindeligt at tilsætte nogen form for æble i æbleskiver. Men det gør dem heldigvis ikke mindre gode. De er i dag stadig en dansk delikatesse, som serveres lune op til jul med flormelis og syltetøj.

Her giver Politiken giver dig nogle gode bud på, hvordan du laver hjemmelavede æbleskiver.


1. Madredaktørens juletips: Sådan bager du runde æbleskiver

Det kan være en kamp at få æbleskiverne til at blive kugleformede. Politikens madredaktør Anette Nyvang giver dig tricks til, hvordan du få dine æbleskiver runde. Til højre i artiklen findes Anettes Nyvangs foretrukne opskrift på æbleskiver.


2. Prøv tre variationer af æbleskiver


Lyder æbleskiveparfait interessant? Eller hvad med hasselnøddeskiver med nougat? Så læs artiklen nedenfor. Her giver Christian F. Puglisi dig tre forskellige variantioner af æbleskiver.


3. Gløgg

Man kan ikke sige æbleskiver uden at sige gløgg. Følg Bo Bechs opskrift på en skøn hjemmelavet urgløgg.Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Mad, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden