0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sig goddag til landets første øl-sommelierer

Kold College har netop uddannet de første 14 øl-eksperter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Trads Tor Birk/Information
Foto: Trads Tor Birk/Information

Øl-restaurant. Hos Øl & Brød på Vesterbro drikker gæsterne Mikkellers øl til maden. Vinen skal man kigge langt efter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Du skal lige tale med vores sommelier«.

Sådan har det i årtier lydt på de danske restauranter, når man skulle gelejdes i retning af en vin, som matcher maden.

Ned kom en mand eller kvinde, der gennem måneder havde nørdet terroir, druesorter, lagringsmetoder og antallet af soltimer i Alsace. En sommelier. Ordet i sig selv sprænger nærmest skalaen for autoritet, men stod den på øl til maden har det været småt med eksperter, der kunne guide gæsterne i den rigtige retning. Indtil nu.

Det første kuld på 14 øl-sommelierer er nemlig blevet uddannet fra Kold College på Fyn. Gennem tre måneder har de dissekeret humle, byg og malt og lavet deres egen øl.

Peter Larsen, tjener fra Tornøes Hotel ved Kerteminde, er en af dem.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts