»Du skal lige tale med vores sommelier«.
Sådan har det i årtier lydt på de danske restauranter, når man skulle gelejdes i retning af en vin, som matcher maden.
Ned kom en mand eller kvinde, der gennem måneder havde nørdet terroir, druesorter, lagringsmetoder og antallet af soltimer i Alsace. En sommelier. Ordet i sig selv sprænger nærmest skalaen for autoritet, men stod den på øl til maden har det været småt med eksperter, der kunne guide gæsterne i den rigtige retning. Indtil nu.
Det første kuld på 14 øl-sommelierer er nemlig blevet uddannet fra Kold College på Fyn. Gennem tre måneder har de dissekeret humle, byg og malt og lavet deres egen øl.
Peter Larsen, tjener fra Tornøes Hotel ved Kerteminde, er en af dem.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her