Man skal nærmest kun skrue på låget af flasken med hvid trøffelolie før ens lejlighed dufter af flere tusinde kroner. Trøfler er nemlig kendt som nogle af verdens dyreste råvarer.
De hvide versioner, som typisk bliver fundet i det nordlige Italien fra oktober til december, er de dyreste. I 2010 blev en kæmpe hvid trøffel på 900 gram solgt for 800.000 danske kr. på en auktion i den italienske by Alba. Den normale kilopris ligger mellem 20.000 og 30.000 kroner.
Og der står du så med en flaske med 250 ml. hvid trøffelolie, som dufter som om saften fra tre- fire store trøfler er presset ned i flasken. Du har købt den for 60 kr. og tænker, det er da næsten for godt til at være sandt. Og ja. Det er det også.
Fordi de 250 ml. trøffelolie har allerhøjest set spidsen af en fingernegl frisk trøffel. Resten er såkaldt trøffelaroma, som er udvundet i et laboratorium og ikke i en skovbund, hvor trøflerne vokser.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her