Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Genvundet. Michelin har kun ros til overs for Mark Lundgaard og Kong Hans, der har fået sin stjerne tilbage.
Foto: Jens Dresling

Genvundet. Michelin har kun ros til overs for Mark Lundgaard og Kong Hans, der har fået sin stjerne tilbage.

Mad

Derfor gav Michelin stjerner til Kong Hans, Geranium og de andre

Michelinchef Rebecca Burr fortæller, hvorfor de nye stjernerestauranter fortjente en stjerne.

Mad

Danmark fik i onsdags fire nye restauranter med en michelinstjerne. Kong Hans Kælder fik den stjerne tilbage, som restauranten mistede i 2014 efter at have haft en stjerne siden 1983. Tre restauranter i provinsen fik for første gang en stjerne. Samtidig fik Geranium sin tredje stjerne og blev Danmarks første trestjernede restaurant nogensinde.

Hvis du som inspektør ser alle teknikkerne på en tallerken en gang - en gelé her, en skum der - bliver du bekymret

Redaktør for ’Michelin Nordic Guide’ Rebecca Burr har spist på dem alle, og kalder de nye stjernerestauranter for »i den øvre ende af én stjerne«. Her sætter hun nogle ord på.

Kong Hans Kælder, København K

Køkkenchef: Mark Lundgaard. Prisniveau: 1.400 kr. for menu (en enkelt hovedret kan købes for 595 kr.)

Foto: Jacob Ehrbahn

Rebecca Burr: »Vi fjernede stjernen, fordi niveauet ikke var der. Der havde blandt andet været forandringer i personalet (køkkenchef Thomas Rode Andersen havde sagt op, red.). Selvfølgelig kender vi restauranten, der er en af de mest kendte, hvis ikke den mest kendte restaurant i byen, og det er rart, at vi kunne give dem stjernen tilbage. Den mad, der serveres, ser vi sjældent: så rig, så klassisk, men så god! Vi gav ikke en stjerne sidste år, fordi timingen ikke var helt god. Og af hensyn til vores læsere og vores troværdighed og for at sikre, at det var en beslutning, der var langtidsholdbar, ønskede vi at vente«.

Kadeau Bornholm, Aakirkeby

Køkkenchef: Nicolai Nørregaard. Pris: 1.000 kr. for den store menu

Foto: KOFOD LASSE

Rebecca Burr: »Jeg var der sammen med en gruppe mennesker og var vild med stedet. Jeg elskede hele oplevelsen med at tage færgen derover! Det er et supersted, de har skabt, og det kom ikke bag på mig, at vi blev mødt med det samme niveau som på restauranten i København. Og igen skal man ikke lade sig narre af enkeltheden. Det er et selvsikkert køkkenhold, der ikke behøver at gemme sig bag alt muligt. Hvis du som inspektør ser alle teknikkerne på en tallerken en gang – en gelé her, en skum der – bliver du bekymret. Men på Kadeau er det fuldstændig rent og enkelt. Det undrer mig ikke, at de er så populære«.

Henne Kirkeby Kro, Henne

Køkkenchef: Paul Cunningham. Pris: 995 kroner for menuen

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Foto: DALUM ASTRID

Rebecca Burr: »Hvilken fantastisk bygning. Stilfuld og moderne – at tage derhen på weekend og blive behandlet så godt, som man bliver behandlet der ... vi har kendt Paul i rigtig lang tid, tilbage fra Tivoli-dagene, men vi tog det jo ikke for givet, for vi har ikke oplevet hans mad i lang, lang tid. Han er en kok, der er meget moden, og som på en intelligent måde holder fast i sit klassiske fundament, men ikke er bange for at tilføje det moderne påvirkninger. Hans mad har stor smag«.

Geranium, København Ø

Køkkenchef: Rasmus Kofoed. Prisniveau: 1.800 kr. for menuen

Foto: EHRBAHN JACOB

Rebecca Burr: »Vi har kendt Rasmus i lang tid og overværet ham bygge sit køkken op – hvilken restaurant og hvilket fint hold! Han er en stor håndværker, stærkt talentfuld, men også ydmyg som person. Han synes at have en medfødt gave, hvor intet er forceret eller overdrevet. Hvorfor får den tre stjerner nu? Fordi det virker, som om han på alle måder har det perfekte hold omkring sig, heriblandt hans restaurantchef og partner (Søren Ledet, red.), der er lige så professionel og dedikeret. Nogle af de retter, jeg har fået igennem årene, er bare blevet løftet til det næste niveau. Tiden var den helt rette til en tredje stjerne«.

Hotel Frederiksminde, Præstø

Køkkenchef: Jonas Mikkelsen. Pris: 3 retter for 495 kr. 9 retter for 1.195 kr.

Rebecca Burr: »For det første at det et lovely sted at tage hen. Men man skal ikke lade sig narre af det klassiske ydre. Her har vi at gøre med en meget talentfuld køkkenchef, der gør sit helt eget. Han er ingen imitator. Med nogle af de restauranter, jeg besøger, kan man altid se, hvor de har lånt teknikkerne, men her er det en fuldført oplevelse, og jeg kan godt forstå, hvorfor Frederiksminde er på alles to do-liste. Han er original, men ikke for originalitetens skyld«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Foto: VALENTE DITTE

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Lars Dahlager eller Mad, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce