0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madaktivist Michael Pollan: »Madlavning er en politisk protest«

Det nytter ikke noget, at vi går op i mad, hvis ikke vi laver mad, siger Pollan.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ken Light (PR)
Foto: Ken Light (PR)

mad. »Enhver dollar, du ikke bruger i supermarkedet, er en protest i vores økonomi. Spørg bare fødevarevirksomhederne«, siger fødevareidealisten Michael Pollan.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På boghylden bag mit skrivebord på Politiken står i hvert fald fire bøger af Michael Pollan – eller rettere, det gjorde der, for halvdelen er forsvundet. Jeg kan ikke finde ’The Omnivore’s Dilemma’ med den foruroligende gennemgang af fødevarekæden. Væk er ’Food Rules’, Pollans poppede håndbog med leveregler. Den indeholdt ellers det gyldne og i madverdenen hyppigt citerede ’spis ikke noget, din oldemor ikke kunne genkende som mad’.

Lykkeligvis har jeg stadig ’In Defence of Food’, den amerikanske journalists hudfletning af tidens forbenede fokus på næringsstoffer frem for ægte mad og på mange måder det mest betydningsfulde værk for mig som madjournalist – og for mange andre madfolk herhjemme.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere